Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Mikawa Kenichi

Szivárványsztárok c. sorozatunkban olyan ismert emberekről olvashattok, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kis képernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják. A Szivárványsztárok a nagy sikerű „A mozi meleg csillagai” folytatása.

Kenichi Mikawa (美 川 憲 一, Mikawa Ken'ichi, született 1946. május 15.) nyíltan meleg japán énekes és tévés személyiség, szókimondó nézeteiről és onē (オ ネ ー, nőies, szó szerint idősebb nővér) stílusáról ismert.

Mikawa a naganói Suwában született, mint Momose Yoshikazu (百 瀬 由 一, Momose Yoshikazu). Az 1960-as és 1970-es években "enka" énekesként számos slágert énekelt. (Az "enka" (演 歌) egy népszerű japán zenei műfaj, amelyet stílusosan a hagyományos japán zenéhez hasonlítanak.)

A legismertebb dalai között szerepel a "Sasoriza no Onna" és a "Yanagase Blues". Karrierje az 1970-es évek közepén hanyatlásnak indult, de körülbelül 10 évvel később újjáéledt, amikor átvette jelenlegi stílusát. Gyakran szerepel a tévés beszélgetésekben és a különféle műsorokban, és rendszeres fellépőként is ismert a népszerű szilveszteri zenés show-ban, a Kōhaku Uta Gassen- ben. 

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux