Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Brendan Maclean

Szivárványsztárok c. sorozatunkban olyan ismert emberekről olvashattok, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kis képernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják. A Szivárványsztárok a nagy sikerű „A mozi meleg csillagai” folytatása.

Brendan Maclean 1987. december 27-én született, ausztrál énekes, dalszerző és színész.

Amikor Brendan 15 éves volt, három barátjával együtt beszökött egy sydney-i meleg bárba, de a rendőrök megjelentek a helyszínen és letartóztatták őket. „Kb. 10 percünk volt mielőtt megjelentek a rendőrök”- mesélte. „Édesapámat behívták az örsre, ahol én egy nagy arany zászló alatt ültem, amin a következő állt: „Meleg és Leszbikus Ifjúság Segítő Szervezet”. Így derült ki az apja számára Brendan mássága, de ő csak a hazugság miatt volt feldúlt. „Azt mondtad egy Ben Stiller filmet néztek meg!”- emlékszik vissza Brendan. Mára már egy magabiztos meleg popénekes, bár állítása szerint ez nem mindig volt így.

Brendan Maclean

Nagy port kavart „House of air” című dalához készült videoklipje, amit nyílt szexuális kép világa miatt törölt a Youtube, sőt az énekes halálos fenyegetéseket is kapott. Hal Ficher esszéjén inspirálódva a videóban olyan nonverbális jeleket mutatott be, amit a 70-es évek San Fransiscojában használtak férfiak, kifejezve szexuális igényüket.

A meleg férfiak kialakítottak egy jelrendszert, amely megjelölte milyen típusú szexre vágynak. Maga a jelrendszer érthető volt azok számára, akik ismerték a jeleket, anélkül hogy a kívülállóknak zavaró lenne. A zsebkendő, fülbevaló, kulcsok és színek kódjainak segítségével egyszerűbb volt a többiek tudtára adniuk vágyaikat. (pl. bal zseb: passzív szerep, jobb zseb: aktív szerep, világoskék zsebkendő: orális szex, kék zsebkendő: anális szex, piros: öklözés, sárga: pisi szex, barna: kaka szex) 

Figyelem, a klip erősen 18+-os jeleneteket is tartalmaz!

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux