Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Cheyenne Jackson             

Szivárványsztárok c. sorozatunkban olyan ismert emberekről olvashattok, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kis képernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják. A Szivárványsztárok a nagy sikerű „A mozi meleg csillagai” folytatása.

cj

Cheyenne David Jackson többszörösen díjazott amerikai színész, énekes dalszerző, ismert Broadway-sztár 1975. július 12-én született Newport-ban (Spokane, Washington állam, USA). Nevét édesapja ötlete nyomán egy tévésorozat hőséről kapta. A papa ereiben egyébként indián vér is csörgedezik és háborús veterán volt. Édesanyja ugyanakkor énekre tanította őt és három testvérét. Joan Baez, Joni Mitchell, Bob Dylan és Elvis Presley dalait énekelték leginkább.

cj

A KARRIER

Nem véletlen tehát, hogy az American Horror Story későbbi sztárja először színházi színészként és énekesként hódította meg a rajongókat, és csak ezután figyeltek fel rá a filmkészítők. De, milyen jól tették! Cheyenne korábban musicalekben játszott és ez néhány klipjén is érződik, persze azért popénekesként sem rossz. Érdekesség, hogy az I'm Blue Skies című számához Magyarországon forgatta a videoklipet. Budapest számos része felfedezhető a videóban, ami olyan szép, hogy akár imidzsklipnek is beillene.

Cheyenne Jackson 2006-ban kezdte tévé- és játékfilmes pályafutását. Szerepelt többek között a United ‘93 című filmben, majd a Glee és a 30 Rock (nálunk A stúdió címmel vetítették) című sorozatokban. Azóta számos mozifilmben mutatta meg színészi tudását. Játszott például Michael Douglas és Matt Damon oldalán Steven Soderbergh utolsó filmjében.

cj

HÉ, ÉN MELEG VAGYOK!

2010-ben mesélt egy interjúban arról, hogy mikor tudatosult benne az, hogy meleg:

- Tizenhárom éves koromban, azaz nyolcadik osztályban egyszerűen beleestem a legjobb barátomba. Rá kellett jönnöm, hogy szerelmes vagyok belé. Szőke, göndör hajú srác volt és mormon vallású. Mindig azt éreztem, hogy muszáj megcsókolnom. Ekkor mondtam azt magamnak: "Hé, én teljesen meleg vagyok!"

cj

Családjának 19 éves korában vallotta be másságát. Ez azonban nem ment olyan egyszerűen, hiszen nagyon vallásos a családja. Az egyik testvére például prédikátor, aki azt akarta, hogy vegyen részt egy átnevelő programban.

Utólag is azt gondolja, helyes döntés volt az előbújás.

- Mindenkinek meg van a saját útja. Vannak, akiknek csak az életük egy része nyilvános, a másik részéről nem akarnak beszélni, úgy gondolják, ahhoz senkinek semmi köze – és én ezt teljes mértékben tiszteletben tartom. Vannak olyan emberek, híres színészek is, akik inkább rejtőzködnek. Én szabadon akartam élni. Úgy gondolom, hogy színészként, előadóként is valójában a coming out-tal felszabadítottam önmagam. Igazán az lehetek, aki vagyok, elejét veszi az ember a pletykáknak. Azt hiszem, ha többen ki mernék mondani, hogy: „F*ck! Igen, én vagyok meleg!”, könnyebben túl lehetne lépni ezen. Ha mindenki nyíltan vállalná önmagát, akkor a melegség már nem lenne annyira érdekes, a sajtónak nem lenne „üzlet”.

cj

Amikor még talán boldogok voltak: első férjével, Monte Lapkaval

HÁZASSÁGKÖTÉS: KÉTSZER IS NEKIFUTOTT

Cheyenne Jackson 2000-ben ismerte meg Monte Lapka fizikust. Sokéves kapcsolat után úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. 2011. szeptember 3-án mondták ki a boldogító igent New Yorkban. Házasságuk azonban csakhamar zátonyra futott. 2013. júliusában bejelentették, hogy a válást fontolgatják, majd két hónapra rá el is váltak. Talán az is közrejátszott ebben, hogy Jackson súlyos alkoholproblémákkal küszködött házasságuk ideje alatt. Éppen 2013-re tudta alkoholproblémáját legyűrni.

cj

Második férjével, Jason Landau színésszel

2013. októberében Jackson Instagram profilján közölte, hogy ismét kapcsolatban van. A párja Jason Landau színész. 2014. szeptemberében kötöttek házasságot Kaliforniában, Encino-ban.

A sztárpár azóta már két gyermeket nevel. Az ikrek, Ethan és Willow 2016. októberében születtek.

cj

A boldog család

- Egyértelmű volt, hogy apa akarok lenni. Ebben egész életemben biztos voltam, csak azt nem tudtam, mikor fog ez megtörténni – nyilatkozta boldogan Cheyenne Jackson a gyerekek világra jötte után.

Remélhetőleg ez a házasság hosszabb és boldogabb is lesz az elsőnél.

 

cj

 

cj

 

A SOROZAT KORÁBBI CIKKEI

Luke Macfarlane, Chris Salvatore, Duncan James, Colton Haynes, Lance Bass, Cheyenne Jackson

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux