Ugrás a tartalomra
x

Hot Music: Ryan O'Shaughnessy - Together (Ireland) Eurovision 2018

 

Ryan O'Shaughnessy 1992-ben született egy muzsikus családban. Nyolc éves korától majdnem 10 éven át egy szappanopera szereplője volt az ír tévében, de 17 éves korában inkább a zenét választotta és otthagyta a Fair City sorozatot. Később visszatért a képernyőre, bejutott a The Voice of Ireland és a Britain's Got Talent döntőjébe. A brit döntős dala 45 milliós megtekintést ért el a YouTube-on.

Tugether (Együtt) számával most az Eurovision 2018-ban láthatjuk Írország képviseletében. A dal egy tipikus szerelmes szám, ami mégis különlegessé teszi, az a videoklipje, hisz amint kiderül belőle, a szerzemény két fiú szerelméről szól. A klip nem kis botrányt okozott már előre. Oroszország márciusban azzal fenyegetőzött, hogy az ír versenyző fellépését nem fogják közvetíteni. Az országban érvényben lévő, híres-hírhedt törvény adna erre jogalapot, ami tiltja a „melegpropagandát”. Ez utóbbit az ír énekes a Twitteren nemes egyszerűséggel röhejesnek nevezte. Az Eurovízió szabályai szerint az egyes országok műsorszolgáltatói kötelesek minden versenyző fellépésének egészét sugározni, azokat nem cenzúrázhatják semmilyen formában – emlékeztetett a Humen online kiadása.

https://www.youtube.com/watch?v=XAEjQXzW4Uc

Mindenesetre a dal jó, a videoklip is, úgyhogy szerintünk nincs semmi akadálya, hogy az Eurovision verseny döntőjében, május 12-én esetleg Ryan O'Shaughnessy zsebelje be tőlünk a szavazatokat! Sajnos az elődöntőben, mivel a másik csoportban vagyunk, Magyarországról nem tudunk szavazni rá.

Ryan O'Shaughnessy

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux