Ugrás a tartalomra
x

Hot Music: Pablo Alborán & Damien Sargue: Solamente Tú

A meleg zenetörténet legismertebb dalai és előadói – 5.

Felcsendül egy szép latin dallam, majd megszólal a fiú énekhangja, s a dalban felteszi a lánynak a kérdést: „Szeretkezünk ma este, amikor beköszönt az alkony? Azt sem vesszük észre közben, hogy mikor tűnik el a fény, s azt álmodom, hogy többé sosem kel fel a nap…” Nagyon szerelmes a srác, látni az arcán, ahogy énekel, de hiába várjuk, nem tűnik fel a képernyőn a lány, viszont megjelenik egy másik fiú, s ő is énekelni kezd. Talán egy barát? – ötlik fel bennünk a kérdés, majd egyre inkább az az érzés lesz rajtunk úrrá, hogy a dal valójában a másik srácnak szól. Pablo Alborán & Damien Sargue videóklipje kiválóan megkomponált, csak sejteti, hogy mi a szitu és éppen ettől szép.

https://www.youtube.com/watch?v=IGfc-Gb1RTg

Pablo Alborán 1989. május 31-én született Málagaban, Spanyolországban. Teljes neve Pablo Moreno de Alborán Ferrándiz. 2011-ben három latin Grammy-díjra jelölték. 2010-ben debütált, első slágere a Solamente Tú (Csak te). Spanyolország mellett Portugáliában is hatalmas sztárnak számít, de nagyon kedvelik a dél-amerikai országokban is.

Pablo Alborán

Már nagyon fiatalon megtanult különböző hangszereken játszani, mint például zongora, klasszikus gitár, flamenco gitár és akusztikus gitár… 2002-ben, mindössze 12 évesen írta meg első dalait, amelyek azután egy évtizeddel később szerepeltek is első lemezén.

Damien Sargue

Damien Sargue (Caen, Normandia, 1981. június 26. ) francia popénekes, színész. Énekesi karrierje már nagyon korán, 11 éves korában elkezdődött, ekkor jelent meg első lemeze. 2001-ben kapta meg a Roméo et Juliette, de la Haine à l'Amour című musicalben Shakespeare tragikus sorsú fiatal szerelmesének, Romeo Montaigue-nak szerepét.

Pablo és Ricky Martin

A két fiatal énekes közül talán a latin srác magánéletével foglakkozik többet a sajtó. Pablo Alborán szexuális irányultsága a spanyol pletykalapok egyik kedvenc témája. Hírbe hozták már néhány kollégájával, köztük Ricky Martinnal is. Felénekelt vele ugyanis egy közös dalt, s sokan azt mondják, hogy a szerzemény kettejük kapcsolatáról szól. A dal címe „Quimera”, s valójában az előbújás a témája.

https://www.youtube.com/watch?v=iIlbUyEXrSE

A híreszteléseket Pablo nem erősítette meg, általában csak annyit nyilatkozik, hogy nem érdeklik a pletykák és mindenkinek joga van a magánéletre.

https://www.youtube.com/watch?v=f9A8bKoC5co

Damien Sargue-nek is feltették a kérdést, hogy tudja-e, milyen közkedvelt a melegek körében. Azt válaszolta, hogy igaz, hogy néha flörtöl srácokkal is, de nem gondolná, hogy nagyon népszerű lenne. Úgy véli, jó dolog, ha a csábítás minél „akadálymentesebb”! Damien egyébként nős, az említett interjú előtt született meg kislánya. „Nem vagyok biztos benne, hogy most szuper szexi lennék, hisz alig alszom!” – nyilatkozta.

A „Solamente Tú” egy kiváló dal, írják a spanyol lapok és arra emlékeztetnek, hogy Ricky Martin is várt egy jó ideig azzal, hogy előbújjon. Sokak szerint a szerzemény Pablo életében egy lépés ezen az úton.

A Hot Music/Music zone sorozat korábbi írásai:

J. Pee: I’m Not Gay

Boyzone/Stephen Gately/Eloy De Jong: No Matter What

Village People: Y.M.C.A

Kadie Elder: First Time He Kissed a Boy

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux