Ugrás a tartalomra
x

Last minute Valentin nap

Sokan nem szeretik a Valentin napot, ilyen vagy olyan okból.Ha valaki mégis az utolsó pillanatban úgy dönt,hogy egy kicsit romantikusabb estét tervez,mutatunk néhány fogást.Gyorsan,akár munka után is elkészíthetőek.Egy jó filmmel (a pinkfilms oldalán számtalan,különböző témájú film közül tudtok választani),néhány finom fogással az utolsó pillanatban is szuper Valentin napi estétek lehet. 

A zeller fokozza a férfiúi teljesítőképességet és a nemi vágyat,stresszoldó, energetizál és fokozza az alhasi vérkeringést.Egy finom krémlevest percek alatt összedobhatunk első fogásként.

Tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók:

1 l húsleves - kockából is jó
25 dkg zeller
10 dkg reszelt sajt
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejszín
olaj

bors

Elkészítes

A zellert és a répát hámozd meg, majd darabold fel őket. A hagymát vágd egészen apró kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd rá a zöldségeket, és néhány percig pirítsd. Öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd ízlésed szerint.Amikor a zöldségek puhák, vedd le a levest a tűzről. Szedd ki belőle a zellert és a répát, keverd hozzájuk a tejszínt, majd turmixold össze. Ha már egészen pépes, akkor adj hozzá kevés levest is, keverd össze alaposan, majd öntsd vissza a fazékba. Néhány percig forrald így, végül tálald sajttal megszórva.

Caprese csirkemell

A caprese csirkemell finom, látványos, könnyen elkészíthető étel, jó választás Valentin-napra is. Olaszos ízvilág, sok olvadó mozzarella és szaftos paradicsom dobja fel a csirkemellet.A bazsalikom nagyon erős afrodiziákum.A hinduk szent növénye, a tulasi is a bazsalikom egyik fajtája. Hitük szerint egészséget, termékenységet, örömteli nemi életet ajándékoz ez a növény

Hozzávalók

1 egész csirkemell (2 fél, kb. 50 dkg)
20 dkg friss mozzarella
2-4 db koktélparadicsom (Mérettől függ, hogy mennyire lesz szükség. Használhatsz normál paradicsomot is,  de a koktél paradicsom ízesebb)
2 dkg parmezán
4 csipet toscana fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított bazsalikom és oregáno)

frissen őrölt bors
olaj
 

Elkészítése

Szeleteld fel a csirkemellet 4 szeletre. Ha vastagabb, akkor klopfold ki kicsit.Sózd és borsozd a csirkemelleket. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben és süsd meg a csirkemelleket. Nem kell 100 %-osra megsütni őket, mert még sülnek majd a sütőben is. Az elősütött csirkemelleket helyezd egy tepsibe. (Ha sütőpapírt raksz a tepsi aljára, akkor egyszerűbb lesz a mosogatás.) Szeleteld fel a friss mozzarellát, és tegyél mindegyik csirkemellre annyi mozzarella karikát, amennyi betakarja. Szórd meg a mozzarellát a toscana fűszerkeverékkel. Helyezz a mozzarellára paradicsom karikákat. Szórd meg a csirkemellek tetejét parmezánnal.Helyezd a mozzarellás paradicsomos csirkemelleket a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.

Ha nem szeretnénk teljes menüsort készíteni,vagy nincs időnk rá,dobjuk fel az estét egy jó kis mártogatóssal.Mártogathatunk kétszersülttel, pirítós kenyérrel, tortilla chipsszel vagy uborka, répa, zeller hasábokkal is.

Tojáskrém

Hozzávalók

4 db tojás    
só    
bors    
0.5 fej vöröshagyma    
4 dkg vaj    
0.5 pohár tejföl    
1 ek  mustár    
petrezselyemzöld

Elkészítés

A tojáskrém elkészítéséhez a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn.
Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott vöröshagymát teszünk bele.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a reszelt tojáshoz.
Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, jól összekeverjük, és a krémes állag eléréséhez hűtőbe tesszük.

Avokádópesto villámgyorsan

Hozzávalók

1 csok friss bazsalikom    
2 db érett avokádó    
6 dkg dió    
2 ek citromlé    
3 gerezd fokhagyma    
0.5 tk só    
1 dl olívaolaj    
bors

Elkészítés

A friss bazsalikomleveleket, a félbevágott, kikanalazott avokádót, a diót (vagy kendermagot), a frissen facsart citromlevet és a fokhagymát konyhai aprítógépbe tesszük, majd megsózzuk és krémesre pépesítjük.
Meglocsoljuk az olívaolajjal, és még egyszer átturmixoljuk, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Borssal ízesítjük, majd mártogatósként, pirítóssal vagy tésztával kínáljuk.

Majonézes padlizsánkrém

Hozzávalók

3 db padlizsán    
só    
őrölt bors    
0.5 dl olívaolaj    
3 ek majonéz    
4 gerezd fokhagyma    
1 tk  balzsamecet    
0.25 db  vöröshagyma

Elkészítés

A padlizsánokat megmossuk, és egészben sütőlapra tesszük őket. 180 fokon 30 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 30 percig sütjük. Ezután lehúzzuk a héjukat, a húst turmixgépbe tesszük.
Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a olívaolajat, a majonézt, a megtiszított és félbevágott fokhagymát, a balzsamecetet és a finomra vágott vöröshagymát. Krémesre turmixoljuk, és a padlizsánkrémet pirítóssal tálaljuk.

Természetesen a csokoládé sem maradhat ki egy Valentin napi vacsorából.A csokoládé valóban az egyik legismertebb afrozidiákum. Fogyasztása a boldogsághormonok mennyiségét növeli: az endorfin kiválasztását és a szerotonin termelődését serkenti. Ha a forró csokihoz fahéjat, vaníliát és chiliport teszel, a hatás fokozható - ezek a fűszerek ugyancsak hatékonyan használhatók vágyfokozóként.

Csokoládé-hab

Hozzávalók

7 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú, és lehetőleg bio)
1 dkg vaj
1 dl habtejszín vagy tejszín
1 tojás

Elkészítés

A csokoládét törjük darabokra, és olvasszuk meg egy forró víz felé helyezett üveg vagy fémtálban. (Tipp: a csokoládét nem szabad közvetlenül a tűzhelyen olvasztani) Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vajat – keverjük el alaposan. Hagyjuk kihűlni.
Ha natúr tejszínt használunk, keverjük habosra – majd a tojásfehérjét verjük fel egy habverővel kemény (de nem szolid!) habbá ( tipp: akkor jó, amikor dombok keletkeznek és a  hab elválik az edény falától).
A tojáshabot és tejszínhabot adjuk óvatosan a csokoládé masszához, közben keverjük lassan egy lapos fakanállal.
Töltsünk meg hat üvegpoharat a krémmel – tegyük be a hűtőszekrénybe tálalásig.Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, csokoládé darabokkal vagy darált dióval, mogyoróval.Adhatunk hozzá darált diót vagy mogyorót, de akár mazsolát és egyéb szárított gyümölcsöket is,vagy egy kanál rumot vagy Amorettot.

Narancsos trifle

Hozzávalók

Kb 5 dkg babapiskóta
5 dkg gyömbéres vagy mézeskalács keksz
1-2 ek málnalekvár
0.5 dl sherry (lásd tippek)
2 nagy narancs vagy 4 mandarin
3 dl vaníliakrém
3 dl sűrű tejszín vagy habtejszín
Narancs likőr (pl Cointreu)
Díszítéshez: csokoládé forgácsok, pirított mandula pelyhek vagy gránátalma magok

Elkészítés

Egy mély, lehetőleg üveg, tálat szorosan kibélelünk babapiskótával. A keletkezett réseket is tömjuk ki babapiskóta darabokkal! Leöntjük a sherry-vel.
A kekszeket egy sodrófával durván összetörjük, a babapiskótára szórjuk. Durván rálkenünk 1-2  evőkanálnyi lekvárt.
 Ideálisan 1-2 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben, de ez a lépés kihagyható.
A mandarinok (vagy narancsok) héját lereszeljük, ezt félretesszük. A fehér hártyát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékony gerezdekre felszeleteljük. A narancs szeleteket a lekvárra helyezzük, kissé lenyomkodjuk. Leöntjük a vanílikrémmel.
A tejszínt habosra verjük a 1-2 kanálnyi likőrrel és a reszelt narancshéj felével. Ezzel leborítjuk a trifle tetejét. Jó tesz neki,ha legalább 2 órán keresztül pihentetjük a hűtőszekrényben.Tálalás előtt megszórjuk gránátalma magokkal, csokoládé forgáccsal vagy pirított mandula pelyhekkel. Babapiskóta helyett alkalmazhatunk maradék vagy konyhakész piskótát is. Sherry helyett alkalmazzunk narancslevet vagy gránátalma juice-t! 

És ha igazán különlegeset szeretnénk,kínáljunk csokoládés forralt bort.

Chilis-csokis forralt bor

Hozzávalók

1 üveg vörösbor, 1 db fahéj, 1 db szárított chili, 1 tk örőlt allspice fűszerkeverék, 5 db szegfűszeg, 10 dkg puha barnacukor, 5dkg étcsokoládé (90-100% kakaótartalmú)
Elkészítés: a bort a fűszerekkel lassan felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot majd belereszeljük a csokit. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel.

Dupla csokis forralt bor

Hozzávalók

2.5 víz, fél üveg vörösbor, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg kakaó, 1 nagy fahéjrúd, 3 ánizs, 4 szegfűszeg, 20 dkg étcsokoládé (70%-os), 1 mandarin felezve, 1 kis szál rozmaring
 

Elkészítés

A vizet, cukrot, kakaót és a fűszereket forráspontig felmelegítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A csokit darabokra törjük, hozzáadjuk a lábasba, és egy habverővel sima szósszá keverjük. Hozzáadjuk a mandarint és rozmaringszálat, 10 percig állni hagyjuk. Beleöntjük a bort, felmelegítjük – nem szabad forrni!
Tipp: ez egy sűrű verzió, adhatunk hozzá több bort is, ha hígabban szeretjük.
 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux