Ugrás a tartalomra
x

6 isteni forró ital a hideg napokra, ha már unnád a forró csokit

Megérkeztek az igazán hideg téli napok és ezerrel dübörög a forró italok időszaka! Ha unod már a forrócsokit, próbálj ki néhány kissé rendhagyó, de annál finomabb forró innivalót az alábbiak közül, amikkel érdemes bekuckóznod esténként!

 

Vörös áfonyás forralt bor

A késő őszi, téli időszakban már a forralt borok hódítanak. Szerencsére rengeteg változatát otthonodban is elkészítheted, ráadásul különösebb problémába sem ütközhetsz ennek kapcsán.

Amennyiben szeretnél Te is áfonyás forralt bort készíteni, szükséged lesz némi vörösborra, fekete teára, vörös áfonyára, pár szem szegfűszegre, néhány ág rozmaringra, egy rúd fahéjra, cukorra, illetve pár szem borókabogyóra.

Először főzz le egy csésze fekete teát, majd azt keverd össze 1 – 1 arányban a vörösborral. Melegítsd fel nagyjából 80 fokig, de ne engedd azt, hogy forrjon.

Szórd bele a többi hozzávalót, majd melegítsd tovább, de ahogy elkezdeni italod forrni, kapcsold le a lángot – így megőrizheted a bor alkoholtartalmát. Ezután fedd le megközelítőleg 5 perce, majd fogyaszthatod is!

"

 

Mézes narancstea

Abban az esetben, ha nem szeretnél alkoholt fogyasztani, a narancstea remek választás lehet – arról nem is beszélve, hogy immunrendszeredet is erősítheted fogyasztásával. A receptet pedig kedved szerint variálhatod egyéb citrusfélékkel.

Elkészítéséhez forralj fel egy liter vizet, majd cikkezz fel egy egész narancsot, s dobd a cikkeket vizedbe.

Amennyiben intenzívebb ízt szeretnél, akkor emellett csavarj ki még 2 – 3 narancsot, s az így kapott levet is öntsd hozzá teádhoz. 

Ezután két evőkanál mézzel édesítsd italodat, majd fogyaszthatod is!

"

 

Citromos forralt cider

Amennyiben nyaranta imádod a hűtött cidert fogyasztani, érdemes kipróbálnod, meg fogsz lepődni – amennyire furcsán hangzik, éppen annyira finom is lesz melengető italod!

Elkészítéséhez vegyél egy nagyobb lábast, majd melegítsd fel benne választott cideredet. Tegyél hozzá egy egész citromot szeletekre bontva. Ennél az italnál, csakúgy, mint a forralt bornál, vigyázz, ne forrald fel, ezzel is megőrizve alkoholtartalmát ciderednek.

Abban az esetben, ha savanyúnak éreznéd, ízlés szerint adj hozzá néhány kanál mézet vagy cukrot. Amennyiben pedig a fűszeresebb ízeket szereted, akkor dobj bele egy rúd fahéjat!

"

 

Juharszirupos-gyömbéres chai tea

A teákat sose lehet megunni – ha pedig valami különlegességre vágysz, akkor a juharszirupos-gyömbéres chai tea lesz számodra tökéletes gasztroélmény!

Készítsd el a chai teád úgy, hogy a főzethez hozzáadsz egy szelet friss gyömbért, valamint egy rúdfahéjat. Forrald fel italod, majd zárd le a tűzhelyet.

Önts hozzá langyos tejet, így nem fog kihűlni italod – majd egy kisebb mennyiségű juharsziruppal is ízesítsd!

"

 

Limonádé télre

A téli limonádé rendkívül egyszerű, amellett, hogy nagyon egészséges is – ebben az időszakban kivált egy 500 milligrammos C-vitamin tablettát.

Elkészítéséhez forralj fel 2 deci vizet pár darab citromkarika társaságában. Hagyd, hogy nagyjából 50 fokosra kihűljön, majd vedd ki belőle a karikákat. Ezt követően pedig csavarj bele egy egész citromot.

Adj hozzá ízlés szerint mézet – én két kanállal készítettem – és még melegen fogyaszd el italod.

"

 

Isteni sütőtökös turmix

Bár az elmúlt időszakban a „pumpkin spice latte” hódított idén érdemes kipróbálni testvérét is – bemutatkozik az isteni sütőtökös turmix! Ez sütőtökös ital a koffeinmentes mindennapokat élő emberek számára is tökéletes lesz.

Elkészítéséhez fogj 10 dkg sült sütőtököt, majd dobd bele a mixerbe. Adj hozzá 3 deci tejet, egy csomag vaníliás cukrot, egy csipet fahéjat, egy darab babapiskótát, valamint egy evőkanál mézet.

Turmixold össze a hozzávalókat, majd forrald fel italodat. Hagy kicsit hűlni, öntsd egy hőálló üvegpohárba, tegyél a tetejére tejszínhabot és voilá – kész is isteni italod!

"

 

 

magyarorszagom.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux