Ugrás a tartalomra
x

A legújabb őszi kedvenc: Angyaltej

Vajon ennek most sikerül lesöpörnie a megszokott őszi italkülönlegességeket a toplistáról? Ha már unod a pumpkin spice- és a chai lattét, akkor érdemes a TikTokon is körbenézned, mert a Z generáció kedvenc platformja tele van őszi italkülönlegességekkel. Újabban az angel milkre, vagyis angyaltejre kattantak rá a felhasználók, amit nagyon könnyű elkészíteni és mindössze három összetevőből: tejből, cukorból és vaníliakivonatból áll. Így olyanok is örömmel próbálják ki, akik semmilyen főzőtudománnyal nem rendelkeznek. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen egy forró, édes és vaníliás, vagyis igazi őszi finomságról beszélünk, aminek általában minden hozzávalója megtalálható egy háztartásban.

Mivel egyre csábítóbb cikkek jelentek meg róla külföldi oldalakon, és mivel ilyen egyszerű elkészíteni, úgy döntöttem, én is kipróbálom. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg variációja jelent meg az elmúlt napokban, így egyre biztosabb voltam abban, hogy ha ennyi embernek bejön, valószínűleg nekem is ízleni fog. És mivel olyan hozzávalókból áll, amiket szeretek, pláne megér egy próbát.

Persze nem álltam meg, hogy ne varázsoljak rózsaszín italt belőle, ahogy sokan mások a neten, így egy kis piros ételfesték az én angyaltejembe is került. Egy csepp festéket, egy teáskanál cukrot és egy negyed teáskanál vaníliakivonatot kevertem össze egy bögrében, majd felhabosítottam és felmelegítettem 230 ml tejet a kávégépem segítségével. A keverékre ráöntöttem a forró tejet, és rákanalaztam a tejhabot is.

Pillanatok alatt kész lett és finomabb italt kaptam, mint amire számítottam. A cukortól pont eléggé édes, a vaníliától pedig olyan izgalmas ízt kap a fehér ital, hogy el is felejtettem, hogy valójában épp tejet ittam. Végeredményben kicsit olyan, mintha egy hideg milkshake téli változatát fogyasztottam volna, amit mindenképp próbálj ki, ha egy fűszeres kávé vagy forró csoki helyett valami másra is vágysz a hidegebb hónapokban.

 

Kérdések, amik benned is felmerülhetnek:

Hogyan tudom felhabosítani a tejet kávégép nélkül?
Nemcsak kávégéppel, de külön erre a célra fejlesztett tejhabosítóval vagy kézi, elemmel működő verzióval is tökéletes habot tudsz készíteni a tejből. De botmixerrel, turmixgéppel és robotgéppel is próbálkozhatsz.

Milyen tejet használjak?
Minél zsírosabb a tej, annál szilárdabb habot kapsz a végén, így bár növényi tejitallal is próbálkozhatsz, nem biztos, hogy ugyanazt a végeredményt kapod majd.

Tehetek bele mást a vaníliakivonaton kívül?
Ha nincs otthon vaníliád, helyettesítheted mandulakivonattal is. Illetve a cukor mennyisége is rád van bízva. A TikTokon már így is rengeteg variáció létezik, közülük itt van pár példa: fahéjas, ehető csillámos és a mézes változat.

 

Itt pedig megtalálod a pontos leírást az elkészítéséhez (elkészítési idő: 3 perc):

Hozzávalók (1 személyre):
- 230 ml tej
- 1 csepp piros ételfesték
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1/4 teáskanál vaníliakivonat
- egy kis fahéj a tetejére

1. lépés: Forrald és habosítsd fel a tejet.

2. lépés: Keverd össze a cukrot, az ételfestéket és a vaníliakivonatot egy bögrében.

3. lépés: Öntsd a bögrébe a tejet és kanalazd a tetejére a habot.

 

joy.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux