Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Rácz-Stefán Tibor - Téged kérlek karácsonyra

312 oldal           Könymolyképző Kiadó, 2022

"Legszívesebben a képébe vágnám, hogy hiába imádkozik állandóan, attól még egy szörnyeteg marad, mert nem az imák mormolásától lesz valaki jó ember, hanem attól, ahogyan másokkal viselkedik."

Hol van az a pont, amikor a hallgatás már fáj?

Bence, a 17 éves focista évek óta egy súlyos titkot hordoz magában: a fiúk dobogtatják meg a szívét, különösen a helyes és kedves évfolyamtársa, Martin. Bence úgy érzi, a titka és a ki nem mondott szavak felemésztik a lelkét. Az ünnep közeledtével karácsonyi fénybe öltözik a város, ő pedig mindennél jobban vágyik arra, hogy randira hívhassa Martint, és előbújhasson. Ám retteg attól, hogy az idős, konzervatív szülei és a nagymamája mit szólnának az igazsághoz, és miként bánnának vele a csapattársai és a legjobb barátja, Zalán…

Honnan meríthetünk bátorságot, ha úgy érezzük, a félelem az úr?

A szerelem elég erőt adhat ahhoz, hogy kiálljunk a világ elé?

Két szó: Meleg vagyok. Ha kimondod, minden megváltozik?

A Téged kérlek karácsonyra az év legromantikusabb coming out története, ami reménnyel tölti meg a szíved, és mosolyt csal az arcodra. Hagyd, hogy magával ragadjon!
 

Név nélkül kapott személyes ajánló a könyvhöz:

"Rácz-Stefán Tibor csodálatos (ünnepi) regényt írt

Nyugodtan állíthatjuk, hogy  az ilyen történetek Rácz-Stefán Tibor igazi közege: a majdnem felnőttként meghozott döntések és az azokkal való együttélés, önmagunk vállalása és az értékeink mellett való kiállásunk. Mindez egy magával ragadó és szeretetre méltó ünnepi kötetben. Szereplőink: Bence a 17 éves focista, aki szeretne előbújni, legjobb barátja Zalán, aki nagyon homofób, ugyanakkor kiderül, hogy vannak érzései és a helyes nyíltan meleg Martin, aki vágyik már egy komoly fiúra. A regény teljesen mai, és mondhatnánk, hogy „az élet írta”, egy biztos a könyv lapjain sokan magukra ismernek.

A coming out nagyon nehéz folyamat lehet. Társadalmunk erősen betartatja a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos magatartási kódexeket, és a legtöbb ember azt az üzenetet kapja, hogy heteroszexuálisnak kell lennie, és a társadalom nemének meghatározása szerint muszáj cselekedni. Bence is így vélekedik, főleg azok után, hogy látja mennyire utálja nagymamája a melegeket. A melegek, leszbikusok és biszexuálisok úgy érezhetik, hogy különböznek egymástól, vagy nem illenek bele a család, a barátok, a munkahely vagy a társadalom által elvárt szerepekbe.

A Téged kérlek karácsonyra nagyon jól körbejárja ezt a témát. Bence szeretne előbújni a családjának és leginkább Martinnak, akiért odavan, csakhogy Martin megjegyezte, hogy csak olyan fiúval járna, aki nem titkol semmit…Bence talán kivétel lesz, vagy mégsem? Kiderül a romantikus és nagyon magával ragadó történetből. Tanulságként azt mondhatjuk, hogy ne rettegjünk attól, hogy „meleg vagyok”. 

A szerelem és sokkal inkább a szeretet „hegyeket képes megmozgatni” és minden akadályt ledönteni, azonban kell némi bátorság is. Az előbújás nem egy vizsga, lehetetlen rá készülni és nincs jó forgatókönyv, viszont az élet tartogat meglepetéseket!"

 

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei

Könyvmolyképző könyvesboltok Kartonált változat 2449 Ft ebook 2449 Ft  pk: 1299 Ft
Jóárshop könyvesbolt Kartonált vátozat 2498 Ft  pk: 1290 Ft - személyes átvétel
Könyvkölcsönző könyvesbolt Kartonált változat 2625 Ft  pk: személyes átvétel
Olcsókönyvek könyvesbolt Kartonált változat 2694 Ft  pk: 1400 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux