Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Suanne Laqueur - A ​pacsirták röpte

736 oldal                                                                         Könyvmolyképző Kiadó 2021
Eredeti cím: Suanne Laqueur: An Exaltation of Larks    Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

„– Te és én – szólalt egy perccel később. – Annyira hasonlítunk! Nem csoda.
– Mi nem csoda?
– Hogy újra és újra megtaláljuk egymást. Kezdem azt hinni, hogy ez nem lehet véletlen.”
„– Otthon érzem magam, ha veled vagyok.
– Nem nekem kéne az otthonodnak lennem. – Val szeme könnytől csillogott a szoba pislákoló gyertyafényében. – Azok, akiknek vigyázniuk kellett volna rád, veszélybe sodortak. Azok, akiknek a legjobban kellett volna ismerniük és szeretniük téged, eltaszítottak maguktól. Nem is értem, hogy lehetséges ez, amikor olyan jó vagy.”

„Az ​életnek vannak szabályai. És nem állíthatsz be senkihez az éjszaka közepén, és veheted el azt, amiről megbeszéltük, hogy nem a tiéd.”

1973. szeptember 11.

A 11 éves Alejandro Pendra a szobája ablakából nézi, ahogy a katonai puccs lecsap városára, a chilei Santiagóra, elpusztítva a családját és az egész gyerekkorát. Amikor egyedül az Egyesült Államokba érkezik, a városka egyik tekintélyes famíliája fogadja be. Eltűnt szülei miatti súlyos gyásza ellenére kötődni kezd a családhoz, és végül az egyik lányukat, Valerie-t feleségül veszi.

2001. szeptember 11.

Javier Landes a szobája ablakából nézi,ahogy a terrorizmus lecsap New York Cityre . Manhattan egyik legjobban fizetett férfiescortjaként ez a hivatásos szerető sosem volt híján a társaságnak, és csakis önmagához hű. Ám nem sokkal a 9/11 után kinevezik őt árván maradt unokaöccse gyámjává, így gondosan őrzött szívét ki kell tárnia a rég elfojtott fájdalom előtt.

Alex, Valerie és Jav először huszonévesen tapasztalja meg a váratlan vonzalmat, amely mindegyikük számára szokatlan és mindent elsöprő. Amikor a negyvenes éveikben újra találkoznak, nemcsak arra jönnek rá, hogy a köztük lévő kapocs még mindig erős, hanem hogy az élettapasztalataik is furcsa módon hasonlók. Mindhármukat átformálta a saját 9/11-ük, és lezáratlan múltbeli ügyeik mindent megváltoztatnak, amit addig a szerelemről, a hűségről és a barátságról gondoltak.

Három évtizeden átívelő nagyregény, mely feltárja a szexuális vonzalom váratlanságát, a családi kötelékek kialakulását, szakadását és összeforrását. Bemutatja, hogy repíthet a magasba egy zuhanórepülésnek tűnő szerelem.

Romantikus történet, szokatlan változatban. Mély, nyers, őszinte és felkavaró.

Molyos értékelések

Molybolt Kartonált változat 4249 ft  pk:1100 Ft
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 3644 Ft   pk: 1150 Ft - személyes átvétel
Álomgyár könyvesboltok Kartonált változat 3999 Ft  pk: 999 Ft
Jókönyvek könyvesbolt Kartonált változat 3999 Ft  pk: 1100 Ft - személyes átvétel
Mai könyv könyvesboltok Kartonált változat 3699 Ft   pk:1299 Ft - személyes átvétel

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux