Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Saundra Mitchell · Bob Martin · Chad Beguelin · Matthew Sklar - The ​Prom – A végzős bál

224 oldal, Könyvmolyképző 2020

Eredeti cím: The Prom           Fordította: Béresi Csilla

 

"Nagyot nyelek, és kinézek a frissen felszántott földekre, amiket szeretek. Olyan takarosak, rendezettek a sorok. Egyelőre még csak a föld barnállik, de hetek múlva, mikor kitavaszodik, az új gabona is kihajt rajtuk.
Új élet, zsenge hajtások szökellnek szárba, amerre a szem ellát. Szeretnék része lenni ennek a rendnek. Azt szeretném, hogy beleilljek én, a házunk és a városunk. Magam is a teljes lényemmel, amilyen vagyok. Nem úgy, ahogyan anyám elképzeli."

 

Csak te meg én és egy DAL.

Emma Nolannek és Alyssa Greene-nek közös a célja: egy párként szeretnének mutatkozni a végzősök iskolai bálján. Csakhogy van néhány bökkenő - oké, lehet, hogy több is.

Alyssa még nem coming outolt. Nem mintha nem szeretne, de az anyukája a szülői munkaközösség tagja, és mindent elkövet, hogy azonos nemű párok ne vehessenek részt a bálon. Így Alyssának érthető módon nem nagy kedve van megbeszélni ezt vele. Hamarosan az egész város felsorakozik Mrs. Greene mögött, és nagyon úgy néz ki, Emma és Alyssa nem fognak boldogan élni, amíg meg nem halnak.

Egyszer csak a semmiből megjelenik két Broadway-sztár, akik hajlandók harcba szállni a lányokért (némi publicitásért cserébe). De amikor a jó szándékuk csődöt mond, Emmán és Alyssán van a sor, hogy megmutassák az indianai kisvárosuknak - no meg az egész világnak -, hogy a szerelem az szerelem.

A regény alapjául a hasonló című, Tony-díjra jelölt, világhódító musical szolgált. Új, netflixes filmváltozatában Meryl Streep és Nicole Kidman a főszereplők.
"A The Promban mindent megkapsz, amit a saját bálodon is szívesen viszontlátnál. Varázslatos, egyedi, vicces, és mindez felsőfokon. Káprázatos könyv!" - Rachel Hawkins, NYT bestsellerszerző

"A főszereplők hitelesen szólalnak meg, a történet érzékletesen adja vissza az első szerelem varázslatát. A regény élvezetéhez nincs szükség a musical ismeretére, teljes élményt nyújt." - Kirkus Reviews

 

Molyos értékelések

 

A könyv elérhetőségei:

Bookline könyvesboltok

Kartonált változat 2550 Ft               pk: ingyenes átvétel - 1164 Ft-1262 Ft

Libri könyvesboltok

Kartonált változat 2849 Ft              pk: ingyenes átvétel - 1164 Ft - 1262 Ft

Könyvmolyképző kiadó

Kartonált változat: 2519 Ft              pk: 999 Ft

Book 24 könyvesboltok

Kartonált változat 2639 Ft               pk:890 Ft - 990 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux