Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló - Steven Rowley: A meleg nagybácsi

336 oldal      Könyvmolyképző kiadó 2023
Eredeti cím: The Guncle            Fordította: Greilinger Szonja

"Miért félnek egymástól annyira az emberek, főleg azoktól, akik különböznek tőlük? És ott van a gyűlölet. Nem értem, hogy miért van ennyi gyűlölködés a világon, de biztosan összefügg a félelemmel."

"A fiúk csinálhatnak lányos dolgokat, és a lányok csinálhatnak fiús dolgokat. Erre még Guncle Szabály sem kell, nem lenne szabad dolgokat „lányosnak” vagy „fiúsnak” hívni. Az emberek hadd csináljanak, amit akarnak."

"Ötödik Guncle Szabály: ha egy meleg pasi odaadja a telefonját, csak azt nézzétek meg rajta, amit megmutat nektek. Ha az egy kép, meg ne nézzétek a többit! És könyörgöm, ne nyissatok meg semmilyen gyanús appot."

„Miért ​félnek egymástól annyira az emberek?"

Patrick, röviden GUP (Gay Uncle Patrick – Meleg Nagybácsi Patrick). születésük óta odavan unokahúgáért és -öccséért, Maisie-ért és Grantért. Szereti velük tölteni az időt, amikor egy hétre meglátogatják Palm Springsben, vagy amikor elugrik hozzájuk az ünnepekre Connecticutba. Azt azonban már túlzásnak érzi, hogy ő vigyázzon rájuk, és szoros kötelék alakuljon ki köztük.

Amikor megtörténik a tragédia, és a gyerekek anyja meghal, az apjuknak pedig a saját egészségével kell foglalkoznia, Patrick hirtelen a gyerekek gondozójának szerepében találja magát.

Saját Guncle Szabályain kívül nincs sok kapaszkodója az életben, és fogalma sincs, hogyan boldoguljon a gyerekekkel. A szerelme halála és megrekedt színészi karrierje miatt amúgy is labilis a lelkiállapota, és Palm Springs-i életvitele a legkevésbé sem teszi őt alkalmassá erre a nagy feladatra.

Hamar ráeszmél, hogy a szülői gondoskodás nem egyenlő az ajándékokkal és a lazasággal. Rájön, hogy a lehengerlő szöveg mögött ő is csak egy esendő ember.

Humorral és érzelmekkel teli, megható történet a szeretetről, a türelemről és a család erejéről.

Hagyd, hogy magával ragadjon!

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei

Könyvmolyképző könyvesbolt Kartonált változat 3107 Ft  epub: 2599 Ft pk: 1499 Ft
Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 2699 Ft  pk: 990 Ft - 1399 Ft  személyes átvétel 
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 2700 FT  pk: 175 Ft
Könyvmarket könyvesbolt Kartonált változat 2774 Ft  pk: 1790 FT - személyes átvétel

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux