Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: John Preston - Egy ​nagyon angolos botrány

460 oldal                                                                         2023 Athenaum Kiadó
Eredeti cím: John Preston: A Very English Scandal       Fordította: Bartók Imre

"Josiffe teljes mértékig tisztában volt vele, hogy az összes többi vendég az övétől merőben eltérő háttérrel büszkélkedhet, és olykor nehezen tudott szabadulni az érzéstől, hogy nem hivatalos udvari bolondként tekintenek rá."

A ​könyvből Emmy-díjas sorozat készült Hugh Grant főszereplésével,amelyet a PinkFilms oldalán regisztráció után megnézhettek. 

Amíg Jeremy Thorpe az 1960-as és 1970-es években a brit Liberális Párt vezetőjeként és parlamenti képviselőként dolgozott, magánélete többnyire láthatatlan maradt. A rendőrség és politikustársai rendre a segítségére siettek, hogy megóvják jó hírét. 1970-re Thorpe az ország legnépszerűbb politikusának számított, és az ő kezében volt a formálódó koalíciós kormány sorsa.
Jeremy Thorpe titka azonban – homoszexuális kalandjai és a volt partnereivel folytatott számos kellemetlen ügye – folyamatosan kísértette őt, ráadásul a hazudozásra való hajlama is súlyosbodott, ahogy igyekezett elkerülni a lelepleződést. Azután elérkezett az a bizonyos végzetes este a volt szeretőjével, ahol egy pisztoly is előkerült, és az incidens következményei elől többé már ő sem rejtőzhetett el.
Az évszázad perének nevezett londoni tárgyalás volt az első, ahol egy vezető brit politikus gyilkosság előkészítése miatt ült a vádlottak padján, és szintén ez volt az első alkalom, hogy egy közhivatalt ellátó személyről kiderült: titokban melegként éli az életét, csapodár és manipulatív – mindez egy olyan korszakban történt, amikor a homoszexualitás alig pár évvel korábban még törvénybe ütközött.
John Preston dokumentumregényében minden benne van, ami egy klasszikus thrillerhez kell – és még ráadásul igaz is.

Molyos értékelések
 

A könyv elérhetőségei

Könyvkölcsönző Kartonált változat 3599 Ft  pk: 1190 Ft - személyes átvétel
Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 3599 Ft  pk: 1290 Ft - személyes átvétel
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 3649 Ft  pk: 1750 Ft
Könyvmarket áruház Kartonált változat 3749 Ft  pk: 1790 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux