Ugrás a tartalomra
x

Zsidó karácsonyfákról és plus-size pornószínészekről cikkezik karácsonyi könyvajánlóként a közmédia - Szabad szemmel szinte már nehezen értelmezhető, őrült körutazást tett a Híradó.hu az általa LMBTQ-karácsonynak nevezett világban.

Igen, már itt gyanús lehet Önnek valami: vajon miért fog a kormánynarratívát toló, Orbán Viktort Clint Eastwoodhoz hasonlító, önmagát is meghamisító, hajléktalanokat gyalázó közmédia hirtelen kommentár nélküli, karácsonyi LMBTQ-könyvajánlók írásába?

A közmédia vélhetőleg, de tényleg csak tippelek, csavaros cinizmussal gondolhatott egyet, amikor átszemlézte a Book Riot könyvajánlóját több mint tíz nappal annak megjelenése után. Mindenesetre mindennek vége az lett, hogy a szerző itt a közmédia szokásától eltérően kihagyta a rosszalló megjegyzéseket és az olvasóra bízta a tiszta, könyvajánlóként tálalt fordítás megítélését: ebből pedig valami furcsa kiméra született a közmédia felületére. A cikkel ilyen mondatok jelentek meg a közmédia oldalán, minthogy

„Egy zsidó (!) fenyőfa farm körül forog a Season of Love. ”

„A ”karácsonyi csoda„ természetesen a két nő közti szerelem fellángolása.”

„”Forró, ünnepi romantikus komédiaként„ jelöli meg a szerző a regényt, amelynek címe A Merry Little Meet Cute, és két biszexuális színészről szól. Éppen egy klasszikus karácsonyi családi filmet forgatnak, bár Bianca ”plus size„ pornó színésznő, Nolan pedig egykori rosszfiú popsztár.”

„A Christmas Mouse két ”karácsonymániás„ leszbikus nőről szól, aki fogadást köt arról, hol jobb az ünnep.”

„És, hogy ne csak a szereplők bőrszíne jelentse a sokszínűséget, hanem az LMBTQ-palettán való elhelyezkedésük is, a Her Christmas Cookie ”forró ünnepi románcában„ egy poliamor triász szerepel. (A poliamor kapcsolat felvállaltan többszereplős viszony – a szerk.)”

Miután azonban a közmédia kihagyta a cikkeiben megszokott morális tanítást és elítélést a karácsonyi könyvajánlóból, igazán szemfülesnek kell lenni ahhoz, hogy rájöjjünk: a „Bő a választék a kifejezetten LMBTQ témájú karácsonyi olvasnivalókból is” című Híradó.hu-s olvasmány vajon milyen ötlettől vezérelve kerülhetett a közszolgálatiság égisze alá. Mindenesetre:

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux