Ugrás a tartalomra
x
1950-es évek, 20. század, Anglia, biszexuális, brit szerző, bűnüldözés, drámai cselekmény, Egyesült Királyság, emberi sorsok, férfi főszereplő, filmadaptáció, igaz történet alapján, kortárs, LMBTQ, magyar nyelvű, new adult, női főszereplő, Olaszország, regény, rendőr, romantikus, tenger, úszás, váltott szemszög

Könyvajánló: Bethan Roberts - Az ​én rendőröm

368 oldal                                      GABO Kiadó 2022
Eredeti cím: My Policeman          Fordító: Gázsity Mila

Marion ​megpillantja a legjobb barátnője bátyját, a széles vállú, szőke, kék szemű Tomot, és azonnal beleszeret. Amikor a fiatalember leszerel a katonaságtól, úgy dönt, hogy rendőr lesz, Marion pedig, aki épp megszerezte pedagógusi diplomáját, eltökéli, hogy megszerzi magának a fiút. Képtelen elismerni, hogy bizonyos jelek szerint nincs minden rendben, belevág a házasságba, és biztosra veszi, hogy a szerelme mindkettejüket átsegíti a nehézségeken.

Csakhogy Tomnak van egy másik élete is, és akad egy másik személy, aki ugyanilyen ellenállhatatlanul vágyik a szerelmére. Patrick, a Brighton Museum kurátora szintén belebolondult az ő rendőrébe, és egy addig ismeretlen világot tár fel Tom előtt. Azonban egy olyan korszakban, amikor a „kisebbségeket” mind a társadalom, mint a törvény megbélyegezte, az a biztonságos megoldás, ha a rend őre elveszi a tanítónőt. A két szerelmesnek osztoznia kell Tomon, míg végül az egyikük nem bírja tovább, és mindhármuk élete tönkremegy.

A gyönyörűen elbeszélt, fájdalmas, tragikus történetet két narrátor, Marion és Patrick bontja ki. Mindketten az életük középpontjában álló férfiról írnak, elvesztegetett évekről, jobb sorsra érdemes szerelemről, meghiúsult reményről, egy olyan korról, amikor Anglia nagy változások előtt állt, ám közben még mindig oly sok minden volt lehetetlen.

Bethan Roberts mély, gyötrelmes, ám mégis gyengéd regényt írt, amellyel bizonyítja, hogy a legizgalmasabb fiatal írók között van a helye.

A könyvből film is készült Harry Styles főszereplésével.

A könyv elérhetőségei

Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 3637 Ft   pk: 1390 Ft - személyes átvétel
Könyvkölcsönző  Kartonált változat 3643 Ft   pk: 1190 FT - személyes átvétel
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 3643 Ft   pk: 1500 Ft
Könyvmarket könyvesbolt Kartonált változat 3743 Ft   pk: 1490 Ft - személyes átvétel

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux