Ugrás a tartalomra
x

Filmajánló: japán filmek

A japán hét alkalmából most is készültünk filmekkel, az alábbiakat gyűjtöttük össze.
 

46-okunen no koi / Big Bang Love, Juvenile A - színes, feliratos, japán dráma, 86 perc, 2005
Ariyoshi Junt, aki egy homoszexuális bárban dolgozik, az egyik törzsvendég megerőszakolja, akit ezért megöl. Ugyanaznap kerül a börtönbe, mint az agresszív Kazuki, aki annak ellenére, hogy még az őröknek is gondolkodás nélkül neki támad, védelmezi a fiút. Hamarosan különleges barátság alakul ki közöttük, ami sajnos nem tart sokáig. Egy nap, mikor az őr belép a cellába, Ariyoshit Kazuki holtteste felett találja, miközben még mindig fojtogatja. Ariyoshi azonnal beismerő vallomást tesz, ám a nyomozás mégis elkezdődik. A múlt apró, kusza darabkáin keresztül derül fény arra, ki is ölte meg valójában Kazukit, miközben feltárul más elítéltek kísértő múltja, élete ebben a sötét világban, ahol mindenki úgy boldogul, ahogyan képes rá.

 

Bōizu rabu / Boys Love / Fiúszerelem - színes, feliratos, japán dráma, 83 perc, 2006
Taishin újságíró, Noel modell. Amikor Taishin a még középiskolás Noel-lel interjút készít, amaz gátlástalanul ráhajt Taishin-re, aki visszautasítja. Noel-t nem mindennap utasítják vissza, ezért újabb találkozót csikar ki. A legjobb barátja nem nézi jó szemmel a kettejük között kialakuló kapcsolatot.

 

Ai no Kotodama - színes, feliratos, japán, romantikus dráma, 72 perc, 2007 
A fiúk közötti kapcsolat törékeny egyensúlyát megtöri, amikor felbukkan egy potenciális vetélytárs a színen, és szereplőink választás elé kerülnek, hogyan is szeretnék tovább folytatni az életüket: megmaradnak-e eltitkolt, "legjobb barátságnak" álcázott kapcsolatukban, esetleg külön utakon indulnak tovább, vagy felvállalják-e érzelmeiket (mások előtt is). A film erőssége a líraiság, kifejezetten szép gondolatok kifejezetten kellemes japán férfihangon előadva...

 

Sukitomo - színes, feliratos, japán dráma, 67 perc, 2007 
2007-es japán shounen-ai dorama, melyben bepillantást nyerhetünk hétköznapi fiatalok életébe. Aoi Tomokazu egy ambíciózus, feltörekvő boxoló. Életének mindennapjait a kemény edzések és a szeretteivel való programok töltik ki. Két ember is igen közel áll hozzá. Gyerekkori barátja, Yoshiki, aki riporter s egyben fotós és Misao, a kishúga. Ám mindketten gyengéd érzelmeket táplálnak a fiatal sportoló iránt. Képesek lesznek osztozni Tomokazun? Vagy a fiúnak választania kell a család és a barátság között?

 

Junjou / Pure Heart / Gyermeki szív - színes, feliratos, japán romantikus film, 78 perc, 2010
Tozaki Keisuke egy fiatal srác, aki íróként dolgozik. Egy nap találkozik rég nem látott, középiskolai szerelmével, Kurata Shosei-el, aki annak idején nem is tudta, hogy Keisuke szerelmes belé. A két srác a találkozás örömére elmegy inni, és az alkohol hatására Keisuke végre bevallja valódi érzéseit Shosei-nek. Ám Keisukére egy másik férfi, a fiú főnöke, a karizmatikus, jóképű, gazdag Miyata Kazuomi is felfigyel. Vajon végül ki kinél köt ki? Vajon Keisuke érzései viszonzásra találnak, vagy Kazuominak sikerül őt magába bolondítania? Vajon Shosei hogy érez Keisuke iránt? Ha megnézitek a filmet, megtudjátok.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux