Ugrás a tartalomra
x

Fogyni akarok - diétás tippek

Ha már volt szó az életmódváltásról,jöjjön néhány diétába is beilleszthető recept.

DIÉTÁS RAKOTT KARFIOL

Hozzávalók

25dkg    karfiol    
2dl     joghurt    
20dkg    pulykahús    
6ek    bulgur    
1fej    vöröshagyma    
2ek    olívaolaj    
2gerezd    fokhagyma    
só    
őrölt fehérbors    
fűszerpaprika

Elkészítés

1. A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.

2. Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 

3. A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.

4. A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen!

PROVENCE-I CUKKINIS CSIRKEMELL

Hozzávalók

50dkg    csirkemell    
35dkg    cukkini    
1ek    ételízesítő    
0.5tk    só    
0.5tk    őrölt fekete bors    
1tk    kakukkfű    
1tk    rozmaring    
1tk    zsálya    
1tk    bazsalikom    
2db    babérlevél    
1ek    olívaolaj    
2dl    víz

Elkészítés: 

1. A cukkinit és a csirkét vágjuk kis kockákra. Tegyük egy nagy tálba, és szórjuk rá az összes fűszert. Alaposan keverjük össze.

2. Egy teflon serpenyőben az olajon, folyamatosan kevergetve pirítsuk meg a cukkinis húst (maximális hőmérsékleten). Amikor elkezd levet engedni 5-10 perc múlva, akkor öntsük alá a vizet.

3. Addig főzzük, amíg teljesen el nem tűnik alóla a sok víz, és a hús is megpuhul.

RUKKOLÁS-PARADICSOMOS CSIRKEMELLSALÁTA

Hozzávalók

30dkg    sült csirkemell    
10db    koktélparadicsom    
2marék    rukkola    
só    
bors    
olívaolaj    
balzsamecet    
parmezánforgács

Elkészítés

1. A sült csirkemellet felcsíkozzuk, a rukkolát és a paradicsomot megmossuk. A paradicsomokat félbe vágjuk.

2. Egy tálba szórjuk a rukkolát,  rá a koktélparadicsomokat, végül a felcsíkozott csirkemellet. Meglocsoljuk olívolajjal és balzsamecettel, és megszórjuk parmezánfogáccsal. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk. 
Parmezánnal megszórjuk. Pirítóssal, vagy házi croutonnal tálaljuk

TEPSIS CSIRKEMELL ZÖLDSÉGÁGYON SÜTVE

Hozzávalók

60dkg    csirkemell    
só    
majoránna    
borsikafű    
2db    sárgarépa    
2db    burgonya    
1db    hagyma    
1db    karalábé    
1db    zellergumó    
8levél    friss bazsalikom    
olaj    
1dl    bor    
csirkemell    
6db    sárgarépa    
2db    karalábé    
4db    burgonya    
só    
borsikafű    
bors    

Elkészítés

1. A csirkemellet megmossuk, besózzuk és megszórjuk majoránnával és borsikafűvel.

2. Megpucoljuk és 1 cm-es darabokra vágjuk a sárgarépát, a burgonyát, a hagymát, a karalábét és a zellergumót. A zöldségeket egy tepsibe szórjuk, meghintjük sóval és borsikafűvel, rátépkedjük a bazsalikomleveleket, meglocsoljuk egy kevés olajjal, ráhelyezzük a csirkemellet és lefedjük alufóliával.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 15 percig pirítjuk.

És hogy az édesség se maradjon ki:

MEGGYES-KAKAÓS ZABPUDING

Hozzávalók 

5dl     tej    
10dkg    zabpehely    
4dkg    cukrozatlan kakaópor    
5g    rumaroma    
5g    vanília aroma    
édesítőszer    
meggy

Elkészítés

1. Egy magasfalú műanyag dobozban összekeverjük a zabot a kakaóporral és az édesítőszerrel. Ráöntjük az aromákat és a tejet. Alaposan összekeverjük.

2. Mikróban kb. 5-10 perc alatt megfőzzük (2 percenként érdemes megkeverni). A plusz 1 evőkanál kakaóport még hozzákeverjük.

3. Pohárba rétegezzük a meggyet és a zabpudingot. Hidegen és melegen is tálalhatjuk

Gyümölcsös-túrós joghurttorta

Hozzávalók

50 dkg túró
30 dkg gyümölcs
15 dkg diétás zabpelyhes keksz
15 dkg joghurt
12 dkg vaj
8 dkg xilit
6 lap zselatin
1 rúd vanília
1 citrom
1 csomag tortazselé

Elkészítés 

1. A kekszet törd össze nagyon apróra, de akár le is darálhatod. A vajat olvaszd meg, majd keverd a kekszhez, hogy tésztaszerű masszát kapj. Egyengesd egy vajjal kikent tortaforma aljába.

2. A túrót villával jól nyomkodd össze, majd keverd hozzá a citrom reszelt héját és a levét, a vaníliarúd kikapart magját, valamint a xilitet. Forgasd hozzá a joghurtot is. A lapzselatint tedd egy deci vízbe, és kezdd langyosítani. Oldd fel, de arra figyelj, hogy ne forrjon. Keverd a túrós-joghurtos masszához, majd oszlasd el a kekszes alapon. Tedd egy órára a hűtőbe.

3. Ha a krém megdermed, rakd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Végül készítsd el a zselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsd langyosan a tetejére. Rakd vissza a tortát a hűtőbe, és hagyd legalább négy órát dermedni.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux