Ugrás a tartalomra
x

Vágyfokozó ételsor Valentin-napra

Közeleg a Valentin nap,és mivel szerencsére hétvégére esik,ki lehet próbálni 1-2 különleges fogást is erre a napra.

Tepsiben sült ropogós zeller 

Hozzávalók:

- 1 nagy zeller
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A zellert pucold meg, mosd meg, csepegtesd le, és vágd nagyjából egyforma hasábokra. Rendezd a zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A sót, a borsot, az oregánót, a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát keverd össze, majd szórd a zellerre. Locsold meg olívaolajjal, és jól forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszer. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg szép pirosra 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Ha ropogósabban szereted a zöldséget, az utolsó öt percre kapcsold a sütőt grillfokozatra.

 

Madame Pompadour vágyfokozó levese

Hozzávalók:

- 1 kg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 diónyi vaj
- 2 dl tejszín
- 1-1,5 l víz és bele 1 db húsleveskocka
- só, bors
- reszelt parmezánsajt ízlés szerint
- kruton

Elkészítés:

A zellert éles késsel hámozd meg, és vágd kis kockákra. A hagymát vágd fel apróra, majd a felforrósított vajon párold puhára. Ha már illatozik, tedd bele a zellerkockákat is. Sózd, borsozd, és egy rövid ideig párold együtt a hagymával. Ezután öntsd fel vízzel, amibe tedd bele a húsleveskockát, és főzd puhára a zellert. Ha elkészült, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsd, és keverd bele a tejszínt. Néhány percre tedd vissza a tűzhelyre és főzd össze egy kicsit. Tálaláshoz szórj a tetejére reszelt parmezánsajtot, és tegyél hozzá ízlés szerinti mennyiségben krutont is.

Spagetti a tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:

- 40 dkg tengergyümölcsei-keverék (mirelit vagy frissen összeválogatott)
- spagetti
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél dl húsleves alaplé
- fél dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, a vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát pedig nyomkodd szét. A petrezselymet mosd meg, és vágd apróra. Ezt követően bő, sós vízben kezdd el főzni a spagettit. Ha az olasz hagyományoknak megfelelően szeretnéd elkészíteni a tésztát, ne törd félbe, és ne főzd túl.

Miközben a tészta fő, egy serpenyőben az olívaolajon óvatosan pirítsd meg a hagymákat. Add hozzá a tengergyümölcsei-keveréket, és egy percig forgasd meg benne nagy lángon. Ezután lassú tűzön, fedő alatt további öt percig párold. Ezalatt levet ereszt, és megpuhul. Add hozzá a petrezselyem felét, öntsd fel a húslével, a borral, és keverd hozzá a maradék petrezselymet is. Körülbelül tíz percig főzd, gyakran megkeverve. A kész spagettit csepegtesd le, és öntsd a mártásos serpenyőbe. Lazán keverd össze, és néhány másodpercig élénk tűzön forrósítsd fel. Végül szórd meg egy kis petrezselyemmel, és tálald.

Részeges csirkecombok bazsalikommal

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 közepes krumpli
- 3 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl fehérbor
- 1 dl víz
- fél csokor bazsalikom
- sült csirke fűszersó
- olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róluk a vizet. Kevés olívaolajat keverj össze a felaprított bazsalikommal, és kend be vele a combokat. Ezután fél órára tedd félre, mintha pácolnád.A krumplit, a répát és a vöröshagymát tisztítsd meg, majd darabold fel őket. Egy hőálló tál aljába önts olívaolajat, és szórd rá a zöldségeket. A csirkecombokat fektesd a tetejére, pici sültcsirke-fűszersóval hintsd meg a tetejét. Öntsd fel a vízzel és a borral, majd fóliával fedd le.Előmelegített sütőben addig süsd, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Ezután vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Fűszeres-tüzes csokoládéfondü

Hozzávalók:

- 1 tábla jó minőségű fekete csokoládé
- 1 tábla tejcsokoládé
- 3 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál rum
- egy késhegynyi fahéj
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- ízlés és bátorság szerint néhány csipet chilipor

A mártogatáshoz:

- 10 dkg eper
- 1 narancs
- 1 banán
- 1 doboz babapiskóta

Elkészítés:

Forrásban lévő víz felett egy fémedényben olvaszd fel a csokoládékat. Ha felolvadtak, vedd le a tálat, és gyors mozdulattal keverd el benne a tejszínt, a rumot és a fűszereket. Mutatós, ha a tálaláshoz csokifondü-szettet használsz, de az sem baj, ha nincs. Üvegtálkákba is kanalazhatod a forrócsokit, egy tálon pedig szépen rendezd el a mártogatnivalókat: szeletelt epret, narancsgerezdet, banánkarikákat, és kényeztessétek egymást.

Csokoládés lávasüti

Hozzávalók:

- 10 dkg csokoládé (minumum 50%-os kakaótartalmú)
- 10 dkg vaj (+ a szufléforma kikenéséhez)
- 4 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg finomliszt
- 10 g cukrozatlan kakaópor (a szufléforma kikenéséhez)

Elkészítés

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A 4 tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojássárgás masszával.
Hozzáadjuk a lisztet, végül a vajas olvasztott csokoládét is. Négy szufléformát kikenünk vajjal és kakaóval, beleadagoljuk a masszát.
Legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük!
200 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ezután érdemes 1-2 percet várni, hogy ne égessük meg magunkat.
Fogyaszthatjuk egyenesen a szufléformából, de tetszés szerint késsel körbevághatjuk, majd kistányérra boríthatjuk a süteményt.

- A zeller fokozza a férfiúi teljesítőképességet és a nemi vágyat,stresszoldó, energetizál és fokozza az alhasi vérkeringést. Európában a népgyógyászat is használja a zeller gyökerét afrodiziákumként, Indiában, Kínában pedig a zellermagból készítenek főzetet vagy csak egyszerűen megrágják a zellermagokat.

- Nem csak a „vágykeltőfejedelem” osztriga, de a tengeri halak, kagylók, a homár  és a szardínia is növelik a szexuális étvágyat. További áldásos hatásuk, hogy sok kalciumot, jódot, foszfort és vitamint tartalmaznak. A halfélék magas fehérjetartalma serkenti a nemi hormonok működését, az osztrigában található cink pedig fokozza  a spermiumok termelődését. 

- A bazsalikom nagyon erős afrodiziákum.A hinduk szent növénye, a tulasi is a bazsalikom egyik fajtája. A tulasihoz imádkoznak, áldozatokat mutatnak be, és naponta fogyasztanak belőle. Hitük szerint egészséget, termékenységet, örömteli nemi életet ajándékoz ez a növény

- A csokoládé mindenesetre valóban az egyik legismertebb afrozidiákum. Fogyasztása a boldogsághormonok mennyiségét növeli: az endorfin kiválasztását és a szerotonin termelődését serkenti. Ha a forró csokihoz fahéjat, vaníliát és chiliport teszel, a hatás fokozható - ezek a fűszerek ugyancsak hatékonyan használhatók vágyfokozóként.

- Eper: a C-vitamin kiváló ajzószer, így értelemszerűen az eper is serkenti a vágyat. Ráadásul piros színe a szenvedélyt idézi, így elengedhetetlen kelléke a Valentin-napi kényeztetésnek.

- A vörösbor (kis mennyiségben fogyasztva) beindítja és erőteljesen fokozza a szex iránti késztetést. A benne található etanol serkenti az agy azon részét, amely az alapvető emberi funkciókat szabályozza, beleértve a testhőmérsékletet, a hormonszinteket, és természetesen a nemi izgalmat.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux