Ugrás a tartalomra
x

"Gyula vagyok, elvált, 3 gyerekes apa és meleg"- 50 éven át titkolta másságát a mintaapa

Gyula 54 éves, meleg férfi. Nem mellesleg elvált és három gyermek édesapja. Egészen 50 éves koráig „normális” életet élt. Olyat, amilyet a környezete elvárt tőle. Ám az ötvenedik születésnapján úgy érezte, eljött az ő ideje és felvállalja azt, aki ő valójában: egy meleg férfi, aki végre újra szeretne boldog lenni.

„Férfi vagyok, meleg vagyok, elvált vagyok és végre újra boldog.”- kezd a történetébe Gyula, aki négy évvel ezelőttig őrlődött azon, hogyan adja tudtára a családjának azt, amit ő maga is olyan sok éven át szégyellt.

Nagyon hosszú volt az út, míg eljutott addig, hogy önmagának bevallja, ő bizony egy kicsit „más”, annak ellenére, hogy családot alapított. Gyula sokáig a példás családapa álarca mögé rejtette kételyeit, félelmeit, önutálatát.

„Talán az önmagaddal való szembesülés a legfájdalmasabb és legnehezebb dolog. 26 éves korom óta tudom, hogy szexuálisan vonzódom a férfiakhoz (akkor még) is. Sokáig megtartottam ezt a titkot magamnak, és kiéltem a vonzódásomat a pornófilmek világában. Amíg a gyerekeink kicsik voltak, úgy gondoltam, nem is akarok mást, nem is okozott semmilyen dilemmát, teljesen normális életet szerettem volna élni. Ráadásul – bár ellentmondásnak tűnik – nagyon szerettem a feleségemet is.”

„Még középiskolások voltunk, amikor egy nyári táborban találkoztunk Ágival. Gyönyörű lány volt, hosszú, vörös, göndör hajjal, hatalmas, zöld őzike szemekkel. Azonnal elvarázsolt, ám nem csak a külsejét tekintve tetszett nagyon, lelkileg is egy hullámhosszon voltunk. Rengeteget beszélgettünk, nevettünk és minden őrültségben benne voltunk: egyszer Olaszországot jártuk be autóstoppal, egy másik alkalommal pedig Ázsiának vágtunk neki egy hátizsákkal. Egyetértettünk abban, hogy minek húzni az időt, amikor mindketten tudjuk, hogy a jóisten is egymásnak teremtett bennünket, ezért érettségi után össze is házasodtunk. Mindketten ötödévesek voltunk az egyetemen, amikor kiderült, hogy Ági terhes. Velem madarat lehetett volna fogatni, annyira boldog voltam. Ági félévet halasztott, hogy megszülhesse a kislányunkat és a baba mellett fejezte be a tanulmányait.”

A pár nem állt túl jól anyagilag, de mindketten életük legszebb időszakaként emlékeznek vissza erre az időre.

„Épp csak betöltötte a kislányunk, Noémi a második életévét, amikor Ági ismét terhes lett, ezúttal ikrekkel. Nem mondom, hogy nem szeppentünk meg, de örömmel vártuk a fiaink érkezését.”

Akkoriban Gyula nem figyelt még fel azokra a jelekre, amelyek azt mutatták, saját neméhez (is) vonzódik, nem tulajdonított ezeknek nagy jelentőséget, egyértelműen heteroként élte a mindennapjait.

„Már mindhárom gyermekünk kamasz volt, amikor az első szexuális kapcsolatomra sor került egy fiúval. Már korábban is éreztem késztetést arra, hogy nekem muszáj megismerkednem más pasikkal, sőt, némi testi kontaktusba is kerülni velük, de sokáig még magam előtt is szégyelltem és titkoltam ezt a késztetést. Mindemellett eszembe sem jutott, hogy a családom boldogságát kockáztassam. Pedig a feleségem akkor már gyanította, hogy valami nincs rendben.”

Érdekes módon Ági már nagyon korán elkezdte „fogni” a jeleket és többször rá is kérdezett Gyulánál, aki azonban minden alkalommal tagadta, hogy bármi probléma lenne a „heteroságával”.

„Sejtettem, hogy Gyuszi nem nők, hanem férfiak iránt érdeklődik, ezt egy idő után összeraktam sok apró jelből, de ő folyamatosan hárított. Egyébként pedig nem volt okom tovább forszírozni a dolgot, mert mindig mintaférjként és apaként viselkedett, aki tényleg minden figyelmét a családjának szentelte. Azt pedig teljesen természetesnek vettem, hogy húsz év házasság után már nincs olyan lángoló szenvedély.”- meséli a feleség.

Gyula mindent megtett azért, hogy a kapcsolatát a feleségével megmentse, ezért elkezdett „leszoktató” terápiára járni. A pszichológus, aki kezelte, a vizsgálatokat követően kijelentette, hogy ez egy felvett viselkedésforma Gyulánál, amiről le lehet őt nevelni. Ennek a férfi nagyon örült, mert nem akarta elveszíteni a feleségét, a családját, normális életet akart élni. Még abba is belement, hogy teljesen szexmentes életet éljen.

Tíz év telt el a próbálkozásokkal és még tíz évre volt szüksége, hogy felvállalja, amit a szíve mélyén már régóta tudott: meleg és saját neméhez vonzódik.

”Hetero akartam lenni, de arra ébredtem egyik reggel, hogy szerelmes lettem egy fiúba." - meséli Gyula.

„Emlékszem, Gyula ötvenedik születésnapja közeledett és én ki akartam ugrasztani a nyulat a bokorból, mert gyanítottam, hogy valamit titkol. Látszott rajta, hogy szerelmes. Nyíltan rákérdeztem és ő bevallotta, hogy találkozgat valakivel, és lefeküdt vele. Azt kértem, hozzunk össze egy közös találkozást, mert meg akartam ismerni. Bár sejtettem, mégis olyan megdöbbentő volt, hogy egy férfival csalt meg a férjem, hogy a megcsalás ténye fölött teljesen átsiklottam.”

Gyula, miután átbeszélték Ágival a történteket, az ötvenedik születésnapján jelentette be a gyerekeiknek és a családnak, hogy elválnak, mert homoszexuális és a férfiakhoz vonzódik.

„Mindhárom gyerek saját vérmérsékletéhez illően reagált a bejelentésre. Sokkolta őket, amikor elmondtam nekik, hogy meleg vagyok, van egy pasim és el fogunk válni az anyukájukkal. A lányunk, aki nagyon cserfes és nyitott személyiség, több órán keresztül faggatott, rengeteget kérdezett – a szexről is többek között-, Peti, aki mindig is nagyon érzékeny gyerek volt, csak annyit mondott: ”Apu, így is az édesapám vagy, én így is szeretlek!" Áron pedig nem szólt semmit, csak odajött és megölelt.”

A házaspár ugyan elvált, de a mai napig összetartó családként működnek.

„Nem gondolom, hogy nekem gyűlölet-hadjáratot kellett volna indítanom Gyuszi ellen. A mai napig szeretem és tisztelem azért, hogy becsülettel felnevelte a gyerekeinket, háttérbe szorította a saját igényeit és csak akkor gondolt újra magára, amikor már megtehette anélkül, hogy a gyerekeink sérültek volna. Bevallom, a mai napig kicsit fura érzés látni őt egy pasi oldalán, de végre nagyon boldog és olyan életet élhet, amilyenre már régóta vágyott. Ráadásul nekem sincs okom panaszra, mert azóta az ominózus születésnap óta én is új társra találtam.”- zárja végül happy enddel végződő történetüket Ági.

 

evamagazin.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux