Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló - Elton John: Én

392 oldal            Könyvmolyképző, 2020

Eredeti cím:  Elton John: Me            Fordította: Rácz Kata

 

"Abban a pillanatban, hogy kijött a számon az, hogy „Segítségre van szükségem”, máshogy kezdtem érezni magam. Mintha valami visszakapcsolt volna bennem, mint egy jelzőfény, ami régen kialudt. Valahogy tudtam, hogy rendbe fogok jönni. De azért ez nem volt ennyire egyértelmű. Először is, egész Amerikában nem volt olyan klinika, amelyik fogadott volna engem. Szinte mindegyik arra szakosodott, hogy egyszerre csak egy függőséget kezeljen, nekem pedig három is volt: a kokain, az alkohol és az evés."

„Az ​a nagyszerű a rock and rollban, hogy egy olyan ember is lehet sztár, mint én.”

Az első és egyetlen önéletrajzi könyvében a zenei ikon, Elton John felfedi az igazságot kivételes életéről, kezdve a Rocketmanben bemutatott hullámvasútszerű életétől egészen a legendává válásáig.

A Reginald Dwightnak keresztelt félénk, Buddy Holly szemüveges fiú London külvárosában, Pinnerben nőtt fel, és arról álmodozott, hogy popsztár lesz belőle. Huszonhárom éves korára túl volt az első amerikai koncertjén, ahol a meghökkent közönség előtt élénksárga overálban, csillagos pólóban, csizmában és szárnyakkal jelent meg a színpadon. Elton John megérkezett, és a zene világa már sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

Élete csurig volt drámával kezdve a korai visszautasításoktól a dalszerző-társával, Bernie Taupinnal, a féktelen, slágerlista-első szupersztár léten át addig, amikor megpróbálta belefojtani magát a Los Angeles-i medencéjébe, vagy amikor Diana hercegnővel és Erzsébet királynővel táncolt diszkózenére; barátsága John Lennonnal, Freddie Mercuryval és George Michaellel, az AIDS Alapítvány létrehozása, a Broadway-sikerek az Aidával, az Oroszlánkirállyal és a Billy Elliot musicallel. Elton egész idő alatt kábítószer-függőségben szenvedett, ami több mint egy évtizeden át sakkban tartotta.

A könyvben Elton megindítóan mesél a józanodásról, és hogy hogyan változtatta meg az életét, hogyan találta meg a szerelmet David Furnish mellett, és hogyan vált apává.

Sir Elton John karrierjének sikerei a mai napig páratlannak számítanak. Ő minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, 26 arany-, 38 platina- vagy multiplatina-, és egy gyémántlemezzel. Elton számos díja között szerepel 6 Grammy, 13 Ivo Novellos és egy BRIT Award. 2018-ban őt nevezték meg a legsikeresebb férfi szólózenésznek a Billboard Hot 100 lista történelmében. AIDS Alapítványa több mint 450 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS elleni világszintű küzdelemre. A férje David Furnish, két fiuk van. Elton melegséggel, alázattal és nyíltan beszél a zenéjéről és a kapcsolatairól, a szenvedélyeiről és a hibáiról. Ez egy élő legenda története, amit sosem felejt el az olvasó.

 

Molyos értékelések

 

A könyv elérhetőségei

Molybolt könyvesbolt

Kartonált változat 3399 Ft              pk 1100 Ft

Könyvmarket könyvesbolt

Kartonált változat 2999 Ft               pk 1090 Ft

Könyvmolyképző könyvesbolt

Kartonált változat 3359-4199 Ft      pk 999 Ft

Book24 könyvesbolt

Kartonált változat 3519-4399 Ft      pk 890 Ft

Líra könyvesbolt

Kartonált változat 3399-4249 Ft      pk 999-899 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux