Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Matt Richards · Mark Langthorne - Bohém ​rapszódia

Freddie Mercury élete, halála és öröksége

552 oldal     Könyvmolyképző Kiadó,2019

Eredeti cím: Matt Richards - Mark Langthorne: Somebody to Love         Fordította: Szabó Krisztina

 

"A budapesti koncert akusztikus részében Freddie és Brian May megpróbálkozott egy magyar népdal előadásával*, Freddie a tenyerére írta és onnan olvasta a dalszöveget. A zsúfolásig telt csarnok magyar közönségének nagyon tetszett a gesztus. Azonban a videón jól látszik, hogy Freddie ekkora már kimerült. Bár tökéleteset alakít, és mindent megtesz, amit kell, többet már nem tud nyújtani. Amikor a koncert végeztével levonult a színpadról, egy rövid beszélgetés erejéig megszólította őt egy magyar újságíró, aki megkérdezte, vajon egy hosszú barátság kezdete volt-e ez a koncert Magyarországgal. Freddie kurtán, baljósan válaszolt: „Ha még életben leszek, visszajövök.”

* Ez a népdal a Tavaszi szél vizet áraszt volt."

 

Aki ​kívül hordta a szívét! – Szerelem és útkeresés a tomboló sikerben.

Első ízben derül fény mindenre a világ egyik legmegragadóbb rocksztárjával kapcsolatban. A Bohém rapszódia átfogó életrajz erről a nagyszerű emberről, privát fotókkal és interjúkkal. Azok az emberek szólalnak meg, akik Freddie Mercury legközelebbi barátai voltak élete utolsó éveiben.

A könyv rengeteg korábban ismeretlen, megdöbbentő tényt közöl az énekesről és életéről, megrendítő részletekkel a szerelem és az önbeteljesítés élethosszig tartó kereséséről, és természetesen arról, hogy az 1980-as évek középén elkapta a végzetes betegséget.

Freddie életének sokkoló történetén keresztül azt is megismerhetjük, hogyan kényszerítette térdre a világot a HIV-fertőzés, amit a The Gay Plague, azaz „melegvírus” gúnynévvel illettek.

Az élettel teli, lenyűgözően tehetséges rocksztár halála mind az orvos-, mind a zenésztársadalmat megrázta. A Bohém rapszódia végre tiszta vizet önt a pohárba, és alaposan körüljárja Freddie Mercury életét, hogy méltó emléket állítson neki.

 

Beleolvasó

Molyos értékelések

 

Könyv elérhetőségei

Mai könyv Könyvesboltok Kartonált változat 2878 Ft - 3598 Ft   pk: 899 Ft-999 Ft a személyes átvétel ingyenes
Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 2995 Ft                   pk: 1100 Ft - személyes átvétel ingyenes
Líra könyveshálózat Kartonált változat 3399 Ft - 4249 Ft     pk 599 ft - 999 Ft
Jókönyvek könyvesboltok Kartonált változat 3199 Ft - 3999 Ft   pk: 800Ft - 2500Ft - személyes átvétel ingyenes
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 2759 Ft - 3449 Ft          pk: 990 Ft - személyes átvétel ingyenes

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux