Ugrás a tartalomra
x
""

„Csak önök után” - exkluzív jelenet mutatja be Garland-nak a meleg közösséghez fűződő viszonyát

Szeptember 27-én mutatják be az Egyesült Államokban Renée Zellweger főszereplésével a Judy című életrajzi drámát, a színész-énekesnő utolsó londoni koncertjének időszakáról készült az 1960-as évek végén.

És épp ma hoztak nyilvánosságra egy exkluzív jelenetecskét a filmből, ahol a koncertje után Judy Garlandot egy megszeppent, kedves melegpár várja a hátsó kijáratnál. Beszélgetésbe elegyednek, majd a legenda meghívja őket vacsizni.

Köztudott, hogy az akkori LMBTQ-közösség ikonként tisztelte az élete végén labilissá váló amerikai sztárt, mi több, egyszer nyíltan kiállt a homoszexuálisok elleni mocskolódásokra reagálva, hisz közönségének java része belőlük került ki. Halála és temetése 1969 júniusában egyfajta löketet adott a New York-i Stonewall Lázadásnak, amely – mint tudjuk – gyújtópontja volt a modern melegbüszkeségi mozgalmaknak.

Visszatérve a filmjelenethez, látjuk, milyen átütő hatása volt Judy-nak az LMBTQ-emberekre, akik közül kettő szinte köpni-nyelni nem tud, mikor szembetalálkoznak a törékeny dívával. A szcéna tehát különösen emlékezetes marad a filmből. A melegpárt egyébként Andy Nyman és Daniel Cerqeira kelti életre.

Renée Zellweger szerint a jelenet szomorú, ugyanakkor felemelő, lelkesítő. Megmutatja: Judy elfogadta rajongóit, függetlenül azok nemi hovatartozásától.

„Érzelmileg bonyolult dolog. Egy szinten van a megértés, a támogatás, illetve az elfogadás”

- mondta az egykori Bridget Jones.

Nézd meg a Judy előzetesét! És ha még nem láttad volna, a Stonewall című filmet itt tekintheted meg.

Attitude Magazine

Borítókép: Vanity Fair

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux