Ugrás a tartalomra
x

Szivárványsztárok: Colton Haynes

Szivárványsztárok c. sorozatunkban olyan ismert emberekről olvashattok, akik felvállalták másságukat. Vannak olyanok, akiket a mozivászonról ismerhetünk, másokat a kis képernyőről. Vannak, akik a zene révén váltak ismertté, vagy éppen sportteljesítményeiknek köszönve. A közös bennük az, hogy saját nemükhöz vonzódnak, s ezt nem is titkolják. A Szivárványsztárok a nagy sikerű „A mozi meleg csillagai” folytatása.

Colton Lee Haynes (Andale, Kansas, 1988. július 13.) amerikai modell, színész. Egy andale-i farmon nőtt fel Kansas-ben, de lakott már Arkansasban, Új-Mexikóban, Texasban és Floridában is. Öt testvére van, két idősebb bátyja - Clinton és Joshua, utóbbi szintén meleg és párkapcsolatban él -, valamint egy nővére, Willow.

ch

IFJÚ ÉVEK

Colton modellként kezdte karrierjét tizenöt évesen New Yorkban. Bruce Weber fotósorozatával indul be a modell karrierje az Abercrombie & Fitch-nél. Később olyan népszerű márkáknak dolgozik, mint Kira Plastinina, J.C. Penney vagy Ralph Lauren.

ch

A Diesel modelljeként

Los Angelesbe költözése után indul be a filmes karrierje, olyan televíziós sorozatokban kapott szerepet, mint a CSI: Miami, Halottnak a csók, Melrose Place… A mellékszerepek után 2011-ben szerepet kapott az MTV saját gyártású sorozatában, a Teen Wolf-ban (Farkasbőrben). 2012-ben a The CW új sikersorozatában, az Arrow-ban (A zöld íjász) tűnik fel, melyben Roy Harper-t / Arsenal-t alakította olyan sikeresen, hogy a második évadban már állandó szereplővé lépett elő. 2016-ban The Grinder című sorozatban alakítja Rob Lowe fiát, Luke-ot.

ch

A Zöld íjász sztárjaként

BOTRÁNY

Colton a karrierjét modellkedéssel kezdte, a fiatal srác pedig minden lehetőséget megragadott arra, hogy pénzt keressen. 2006-ban, az XY nevű amerikai meleg magazinban bevállalt egy olyan fotósorozatot, ahol egy helyes fiúval csókolózik és hülyül – és ennyit, nem többet. Ez alapján nem kellene meglepődnie senkinek, hiszen Darren Criss is ugyanezt tette heteró színészként a Glee forgatásai alatt, és számos példa adódik még arra, hogy egy heteroszexuális színész bevállal egy meleg csókot, ha a szerepe ezt kívánja meg.

ch

Néhány fotó a botrányos képek közül

2011 márciusában megkérdezték a színészt, hogy utólag mit gondol a történtekről, a képek nyilvánosságra kerüléséről. Azonban, konkrét válaszra nem méltatta az újságírókat. Így nyilatkozott a srác a dolgokról:

ch

“Bárki felléphet az internetre, és bármit megírhatnak bárkiről. Ezek az emberek nem is tudják, hogy egész idő alatt csak táplálják a gyűlöletüket. A szomorú része pedig az, hogy tényleg elhiszik azt, én elolvasom azt, amit írnak. Sok embert jobban érdekel az,  hogy a csodálatos Beyoncé terhes-e, vagy kivel randizik Taylor Swift. Megbecsülik a kemény munkájukat és a tehetségüket. Ez szívás. A munka az munka, és minden, amit tettem, hozzásegített ahhoz, ahol ma lehetek. És ezért hálás vagyok”

ch

A COMING OUT

A zöld íjász és a Teen Wolf – Farkasbőrben sztárja 2016 májusában az Entertainment Weekly-nek adott interjúban vállalta fel nyilvánosan, hogy meleg. Egy korábbi tumblr-posztjára reagált az interjúban, amit sokan már akkor coming outnak értelmeztek:

„Teljesen ledöbbentem. Nem voltam felkészülve a média reakciójára. Kommentálnom kellett volna vagy kiadni egy nyilatkozatot, de nem álltam készen rá. Nem éreztem úgy, hogy bárkinek bármivel tartoznék. Azt hiszem, egy idő után mindenkinek meg kell hoznia ezeket a döntéseket, és én most jutottam el idáig. Úgy éreztem, hogy becsapom az embereket, ha nem mondom el mindazt, amit már el kellett volna mondanom.”

ch

Hollywood sem annyira barátságos a melegekkel, mint az elsőre tűnhet, mondta:

“Az emberek azt szeretnék, hogy azt az imázst hozd a nap 24 órájában, amit megszoktak a GQ fotósorozatain. Csak az nem tűnik fel nekik, hogy 24 órában színészkedni iszonyatosan fárasztó dolog. Amikor otthon voltam, akkor is tovább játszottam.”

ch

Haynes elmondta a magazinnak, hogy a családja és a közeli barátai már évek óta tudták róla, hogy meleg. A tumblr-ös megjegyzés után sok rajongója is tényként kezelte a dolgot, amire az is rásegített, hogy a színész évek óta kiáll az LMBT jogokért – ezt néhányan addig csak meleg bátyjával indokolták.

ch

Sajnos a színész családjából sem mindenki tudta feldolgozni azt, hogy két fiú is meleg. Erről Haynes az Out magazinnak adott egy őszinte és igazán megrázó interjút. Megrázó részleteket árult el magáról, és arról, hogy milyen küzdelmes úton jutott el odáig, hogy elfogadja, és a nagyvilág előtt is vállalja szexuális orientációját. Őszintén beszélt arról, hogy kamaszkorában volt egy borzasztó éve, amikor a szexuális kísérletezés, a bulik, a kábítószerek szembefordították a családjával. Édesanyja nem tudta elfogadni, hogy homoszexuális, és apja nem sokkal azután lett öngyilkos, hogy rájött, hogy Colton meleg.

ch

A sztár elmondta, hogy ugyan soha nem beszéltek róla, és közvetlen bizonyíték erre nincs, de mindenki úgy gondolja, hogy a tragédia hátterének egyik legfontosabb eleme volt ez.

Haynes a viharos és zavaros tinédzserkora után valósággal elmenekül a kansasi kisvárosból, ahol éltek. A sikeres karrierje ellenére még ma is úgy látja, hogy az olyan helyeken, mint amilyen fiatalkorának színhelye, még ma is sokkal inkább amiatt ítélnek el embereket, mert melegek, vagy más szexuális orientációjúak, és arrafelé nem nagyon számít, hogy egyébként mit ér el valaki. Szerencsére úgy tűnik, hogy a színész immár félelem nélkül vállalhatja önmagát.

ch

Férjével az esküvőjükön

ÁLOMESKÜVŐ

Az akkortájt csak az Egyesült Államok első számú meleg párjaként emlegetett Colton Haynes és a világsztárok virágkötőjeként ismert Jeff Leatham 2017. október 27-én házasodott össze.

Haynes és Leatham kapcsolata szerelem volt első látásra – a páros banális módon egy repülőtéren találkozott először, majd Leatham 2017. márciusában kérte meg Haynes kezét.

ch

Haynes és Leatham, mint férj és férj 

Megismerkedésük filmbe illően romantikusra sikeredett. Egy közös barátjuk leszervezett nekik egy randit, és bár mindketten szimpatikusnak találták a másikat a rendelkezésre álló információk alapján, végül megbeszélték, hogy élőben mégsem találkoznak. Az epizód akár feledésbe is merülhetett volna, csakhogy nem várt módon egyszerre voltak Párizsban a repülőtéren, ahol Leatham észrevette Haynes-t, odasétált hozzá és megkérdezte: Szia, csak nem te vagy Colton? A színész elmondása szerint tíz másodperccel később már szerelmes volt.

ch

Itt még nagy volt a szerelem: Haynes és Leatham

Az esküvőn olyan sztárok vettek részt, mint Sofia Vergara és férje Joe Manganiello, Melanie Griffith, Jesse Tyler Ferguson, sőt: az ceremóniát a pár egyik legjobb barátja, Kriss Jenner vezényelte le Palm Springben, 120 vendég előtt.

Haynes az esküvőt követően azt nyilatkozta, hogy életében a legjobb dolog párja, Jeff, hiszen ő miatta sokkal jobb lett kapcsolata a szeretteivel.

ch

„Gyönyörű életünk van és fantasztikus út vár ránk együtt” – mesélte Haynes. „Fantasztikus, mikor találsz magadnak valakit, aki megtanítja neked, hogy szeresd magad jobban. A legjobb dolog abban, hogy Jeff a párom, hogy mióta együtt vagyok sokkal jobb a kapcsolatom a barátaimmal, sokkal jobb a kapcsolatom a családommal. Mikor megtanulsz szeretni valakit, az megváltoztathatja az életedet. Gyönyörű életünk van és fantasztikus út vár ránk együtt.”

ch

VIHAROS VÁLÁS?

Az E! Online cikke szerint Colton 2018. májusban beadta a válókeresetet Jeff ellen, két hónappal később azonban kibékültek, így visszavonta a keresetet is. Úgy tűnik, problémáikat azonban csak ideiglenesen sikerült orvosolni, mivel 2018. decemberében Leatham fordult a bírósághoz, és benyújtott egy előzetes nyilatkozatot a válással kapcsolatban, hogy tisztázza az anyagi helyzetüket.

ch

Az egykori szerelmesek nemrég még megindító sorokkal köszöntötték egymást első házassági évfordulójukon és nosztalgiával tekintettek vissza egy évvel korábbi nagy napjukra és egymásnak tett fogadalmukra, melyet Kris Jenner foganatosított. Egyes vélekedések szerint a pár kapcsolatában márciusban állt be változás, amikor Colton édesanyja váratlanul elhunyt, a színész pedig a gyász hevében ellökte magától férjét.

„Colton és Jeff kapcsolata soha nem volt olyan tökéletes és romantikus, mint amennyire azt a nyilvánosság előtt látni engedték” – nyilatkozta azonban az E! Online-nak egy forrás.

ch

ÉRDEKESSÉGEK

- Szerepelt a My Chemical Romance videóklipjében amelyet az I Don’t Love You című számhoz forgattak

- Vendégszerepelt Skyler sorozatában a The Nine Lives of Chloe King-ben - Szerepelt Leona Lewis - Trouble című klipjében.

- Colton Haynes is szerepelt a Love, Simon című filmben, de kivágták a jelenetét a végső változatból. A kivágott jelentben egy főiskolás fiút játszik. Simon és Nick egy meleg bárban beszélgetnek, amikor is a főiskolás Alex (Colton Haynes) megjelenik, és rövid beszélgetés után táncolni hívja Simont, de ő nemet mond, de Nick rávágja, hogy akar táncolni és hamar a táncparketten csörögnek. De nem tart sokáig a buli, Simon kissé belekeveredik, hogy tulajdonképpen hány éves is valójában, és hamar kiteszik őket a bárból.

ch

 

ch

 

ch

 

ch

 

ch

A SOROZAT KORÁBBI CIKKEI

Luke Macfarlane, Chris Salvatore, Duncan James, Colton Haynes

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux