Ugrás a tartalomra
x
""

Az orosz melegbuli „művészi pornós” naptárral ünnepli fennállásának kétéves évfordulóját (18+)

Fotósok és modellek gyűltek össze, hogy egy vad és forró techno party keretein belül megünnepeljék a moszkvai Pop0ff Kitchen nevű "hely" születésnapját. Közben persze korhatáros és igényes fotók születtek.

Eredetileg regényt akartak megjelentetni – néhányan merész húzásnak vélték – végül egy olyasfajta „pornós” naptár (a linket követve cenzúrázatlanul láthatod a fotókat) lett az ötletből, ami egyfelől méltó módon tiszteleg a Pop0ff előtt, másfelől orosz és Európa más részeiből is érkezett modellek, fotósok hozták össze, harmadrészt pedig ráirányítja a világ figyelmét arra, hogy a más sokat emlegetett „meleg propaganda” ellenére is van queerélet Oroszországban.

Ezek a pasik jókedvűek, és noha törvényesen tényleg nem kapnak sok támogatást, elfogadják magukat, és élvezik az életet. A nagyobb városokban megvannak a meleg találkozási pontok. a Pop0ff Kitchen is Moszkvában létesült. Az ötletgazda Nikita Egorov-Kirillov alapvetően egy kifejezetten LMBTQ+ emberek által látogatható technós bulihelyet akart létrehozni, ami „biztonságos hely minden queer kölyöknek és egy lehetőség, ahol a meleg művészek bemutathatják zenéjüket, alkotásaikat”.  

Ám a Popoff Kitchen mégsem egy konkrét hely. Havonta vannak a bulik a moszkvai Dissident-ben, negyedévenként nagyszabású, különleges alkalmak mindig máshol. Azonban 2019-tól minden második hónapban már Európa városaiban is találkozhattok a technós fiúkkal. Olyan helyeken, mint Berlin, Párizs… talán valamikor Budapest.

Alapvetően a Pornceptual nevet viselő kollektíva berlini székhelyű, és ők is segítettek a Pop0ff Kitchennek összehozni ezt a fantáziát, a művészetet és a jóféle pornós hangulatot ötvöző naptárat. Oldalukon az egész világról várják a megrendeléseket.

Chris Phillips Berlinből elmondta: „Már dolgoztam együtt Nikitával. Így megkérdeztem, segíthetek-e összehozni ezt a naptárat. Azt gondoltam, milyen vicces ötlet lenne.”

A naptár Oroszországban nem kerül bolti forgalomba, viszont e-mailes megrendeléseket elfogadnak. Az alkotók remélik, valahogy változni fognak az LMBTQ+ jogok az országban. Egyébként többek között olyan nagyszerű fotósok készítették a képeket, mint Erick Monterrosa (Madrid), Andy Bogat (Moszkva), ND és Ilya Zhuravlel (Moszkva), valamint Anton Shebetko (Amszterdam).

(Gay Star News)

GALÉRIA

Matthias (fotó: Anton Shebetko)
Dmitry Kudritsky és Vlad Parashchuk (fotó: ND és Ilya Zhuravlev)
Hugo (fotó a Pop0ff Kitchen számára: Erick Monterrosa)
Ramon (fotó a Pop0ff Kitchen számára:  Anton Shebetko)
Bernardo Costa (fotó: Rafa Medina and Joao Maciel)
Anton (fotó: Anton Shebetko)
Nektarios élvezi a spagettit (fotó: Anton Shebetko)

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux