Ugrás a tartalomra
x

Egy férfinak is joga van a sminkhez

A hidratáló már nem elég. Eljutottunk oda, hogy a szépségterror BB-krémek, szájfények és korrektorok formájában ott lohol a férfiak nyomában.

Sminket viselő heteroszexuális férfiak még nem jönnek lépten-nyomon szembe velünk az utcán, leginkább azért, mert a legtöbben tabunak tekintik azt, hogy sminkeszközökkel javítsanak a megjelenésükön. Egyre több jel utal azonban arra, hogy ez a tabu már nem sokáig tartja magát. Ha már az egyik legmacsóbb férfimagazin is a sminktémát feszegeti, akkor az jelent valamit.

Két éve nagyot szólt, hogy a CoverGirl nevű szépségmárka először hirdette a termékeit egy férfimodellel, a YouTube- és Instagram-sztár James Charlesszal.

A közösségi médiában pedig egyre több férfi használja a sminkelési képességeit arra, hogy pénzt és hírnevet szerezzen magának. Lehet, hogy régen a férfikozmetikumok spektruma kimerült a borotvahabnál és az arcszesznél, de ma már ennél sokkal szofisztikáltabb a kínálat. Különösen, ha tényleg alámerülünk a kozmetikai vívmányok tengerében. Ráadásul ma már nemcsak hámlasztókról, hidratálókról, maszkokról és arcradírokról beszélünk, hanem sminkekről is.

tovább olvasom

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux