Imádnivaló partifalatok: az egészséges sütinyalóka
Néhány évvel ezelőtt jelentek meg hazánkban is az úgynevezett cake pop, vagyis sütinyalóka receptek, amik nemcsak finomak, de a megjelenésük is igencsak vagány, így vendégvaráshoz tökéletesek. Most ennek mutatjuk meg egy egészséges változatát.
Hozzávalók:
- 420 g alacsony nátriumtartalmú, vagy hozzáadott só nélkül konzervált fekete bab
- 2 ek kókuszolaj, plusz 1 ek csokiöntethez
- 4 ek folyékony édesítőszer (méz, juharszirup, sztévia)
- 8 ek cukrozatlan kakaópor
- 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A fekete babot alaposan mosd át, majd csöpögtesd le. Add hozzá a 2 evőkanál kókuszolajat és az édesítőszert és pürésítsd össze. Fokozatosan adagold hozzá a kakaóport. Ha fogyasztasz csokis fehérjeport, azt is rakhatsz helyette, vagy akár fele-fele arányban. Ha sikerült jól összedolgozni, és az íze is megfelelő, akkor tegyük hűtőbe legalább 20 percre. Ezután formázzunk kis golyókat, amiket pálcikákra szúrva, az 1 evőkanál kókuszolajjal felolvasztott csokiban forgassunk meg. Amíg a csoki nem dermed meg, egy kevés kókuszreszeléket is szórhatunk rá.