Ugrás a tartalomra
x

Cukkinis tojáslepény (frittata)

Világbajnok reggeli, ha már unjátok az omlettet és a rántottát: ez az olaszok tojáslepénye, a frittata. Bármilyen zöldséget ér belepakolni, de mi most egy cukkinis változatot mutatunk be nektek.

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 1,5 dl habtejszín
  • 50 dkg cukkini
  • 2 db húsos paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 ek magozott fekete olajbogyó (üveges)
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

    1. A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és némi sóval, borssal.
    2. A megmosott, megtisztított cukkinit kb. 3 mm vastagon felszeleteljük, a negyedelt paradicsomokat a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk.
    3. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, a lecsepegtetett olajbogyót durvára daraboljuk.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tűzhelyen egy nagyobb sütésálló serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a cukkinit, és fakanállal kevergetve aranybarnára sütjük kb. 5 perc alatt.
    5. Hozzákeverjük a paradicsomot, a sajtot és az olajbogyót, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk. Végül leöntjük a tojásos keverékkel, és a sütő középső részében sütjük 12-15 percig. Frissen szakított bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

 

http://www.mindmegette.hu/cukkinis-tojaslepeny-frittata.recept/

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux