Világbajnok reggeli, ha már unjátok az omlettet és a rántottát: ez az olaszok tojáslepénye, a frittata. Bármilyen zöldséget ér belepakolni, de mi most egy cukkinis változatot mutatunk be nektek.
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 1,5 dl habtejszín
- 50 dkg cukkini
- 2 db húsos paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- 2 ek magozott fekete olajbogyó (üveges)
- 4 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- bazsalikom a díszítéshez
|
Elkészítés
-
- A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel és némi sóval, borssal.
- A megmosott, megtisztított cukkinit kb. 3 mm vastagon felszeleteljük, a negyedelt paradicsomokat a magos rész eltávolítása után apróra kockázzuk.
- A feta sajtot apró kockákra vágjuk, a lecsepegtetett olajbogyót durvára daraboljuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tűzhelyen egy nagyobb sütésálló serpenyőben vagy tűzálló tálban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a cukkinit, és fakanállal kevergetve aranybarnára sütjük kb. 5 perc alatt.
- Hozzákeverjük a paradicsomot, a sajtot és az olajbogyót, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk. Végül leöntjük a tojásos keverékkel, és a sütő középső részében sütjük 12-15 percig. Frissen szakított bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
|
http://www.mindmegette.hu/cukkinis-tojaslepeny-frittata.recept/