PUDINGOS GYÜMÖLCSLEVES
HOZZÁVALÓK
- ízlés szerint szegfűszeg
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 üveg barackbefőtt
- 1 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerint citromlé
- 1 doboz darabolt ananászkonzerv
- ízlés szerint szerecsendió
- 1/2 l (kb) tej
- ízlés szerint fahéj
- 1 üveg magozottmeggybefőtt
ELKÉSZÍTÉS
-
Az összes gyümölcsöt a levével együtt beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet és a forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
-
Addig a pudingport kikeverjük egy kevés tejjel és a vaníliás cukorral, majd a levesbe öntjük.
-
Tejjel hígítjuk, ha szükséges és a legvégén beletesszük a csipetnyi őrölt szerecsendiót.
-
Behűtve tejszínhabbal, vagy vaníliafagylalttal az igazi.