Ugrás a tartalomra
x

Két hónappal a rákdiagnózisa után elhunyt az Amerikai Horror Story sztárja

Mindössze két hónappal azután, hogy metasztatikus melanotikus perifériás ideghüvely szarkómát diagnosztizáltak nála, elhunyt a amerikai színész. Gavin Creel, az Amerikai Horror Stroy színésze csak 48 éves volt.

Az Amerikai Horror Story színésze a New York-i Manhattanben lévő otthonában halt meg. Gavin Creelnél júliusban diagnosztizálták a rák egy ritka és nagyon agresszív formáját (perifériás ideghüvely szarkóma . Élettársa elmondása szerint a kezeléseket azonnal elkezdték nála, ám nem segítettek a gyógyszerek. Creelt a New York-i Memorial Sloan Ketteringben próbálták meggyógyítani, majd otthonában hospice-ellátásba helyezték át. 

Creel meleg volt, és nagymértékben részt vett a melegjogi aktivizmusban. Rory O'Malley- vel és Jenny Kanelos- szal együtt egyik alapítója volt a Broadway Impact nevű LMBT aktivista csoportnak, amely mozgósította a New York-i színházi közösséget a házassági egyenlőség elérésében . Rendszeres résztvevője volt az LGBT RFamilyVacations körútnak Rosie O'Donnell társaságában. 2009-ben Creel egy színésztársával, Jonathan Groffal járt.Halála idején kapcsolatban állt Alex Temple Warddal. 

Az Amerikai Horror Storynak köszönhetően hatalmas rajongótábora lett

Gavin Creel pályafutása során számos alkalommal lépett fel a Broadwayn, és a 2002-es Thoroughly Modern Millie című előadásban való debütálását követően Tony-díjra jelölték. Az American Horror Stories minisorozatban Troy szerepében hatalmas új rajongótáborra tett szert. Bár az Egyesült Államokban szerzett magának nevet, Gavin az Egyesült Királyságban is sikert aratott: 2012 és 2015 között A Mormon könyve filmekben játszotta Elder Price-t. Ezért szerepért a rangos Olivier-díjat is bezsebelte. 2017-ben Tony-díjat kapott, amiért Corneliust alakította a Hello, Dolly! című Broadway-előadásban a legendás énekesnő és színésznő, Bette Midler oldalán.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux