Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Sarah Winman - Amikor ​isten nyúl volt

384 oldal             General Press kiadó 2013

Eredeti cím: When God Was a Rabbit          Fordította: Sziebert Ádám

"– Te hiszel Istenben, Arthur? – kérdeztem az utolsó tortaszeletet eszegetve.
– Hogy hiszek-e a felhők közt lakó, fehér szakállú öregemberben, aki egytől tízig megszámozott erkölcsi kódex alapján ítélkezik fölöttünk? Te jóságos ég, dehogy, drága kicsi Elly, dehogy hiszek benne! Hiszen ha létezne, engem a zűrös múltammal már rég száműzött volna ebből a világból. De hogy hiszek-e a nagy rejtélyben, a megmagyarázhatatlan jelenségben, ami maga az élet? A nálunk magasabb rendű dologban, ami rávilágít életünk jelentéktelenségére? Ami elénk tár valamit, amire törekedhetünk, és alázatot meríthetünk belőle ahhoz, hogy leporoljuk magunkat, és elölről kezdjük mindent? Ha erről van szó, akkor igen, hiszek benne. Mert ez a művészet, a szépség, a szerelem forrása, és a legvégső, legnagyobb jót kínálja az embernek. Számomra ez az Isten. Ez az élet. Ebben hiszek."

1968. ​Az év, amikor Párizs népe az utcára vonul. Az év, amikor Martin Luther King életét veszti egy álomért. Az év, amikor Elly Portman világra jön.

A kis Elly életét azok formálják, akik a legközelebb állnak hozzá: szerető, de elképesztően figyelmetlen szülei; a legjobb barátja, aki már tiszta felnőtt; egy öregedő piperkőc, aki imád szteppelni; és természetesen egy nyúl, akinek már a neve is tükrözi különleges és mindenható képességeit: isten. Csak így, kis i-vel.

Elly gyermekkora egyszerre különleges és hétköznapi, de egyetlen ember támaszként végig mellette áll: a bátyja, Joe. Húsz év elteltével a két testvér már felnőtt, mindkettő a maga életét éli, de a köztük lévő kapocs ugyanolyan erős, megkérdőjelezhetetlen és eltéphetetlen. Legalábbis annak tűnik, amíg egy világméretű katasztrófa tragédiával nem fenyegeti ezt a köteléket…

Sarah Winman bemutatkozó könyve Cornwall tengerpartjától a New York-i felhőkarcolókig repít minket egy olyan történettel, amely a gyermekkorról, a különcségről, a szerelem sötét oldaláról, a családi kötelékek erejéről, veszteségekről – egyszóval az életről szól. De különösképpen a szeretet ezer arcáról.

 

Beleolvasó

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei

KELLO könyvesbolt Kartonált változat 2233 Ft  pk: 1590 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux