Ugrás a tartalomra
x

Reagált a Libri a boltjuk előtt ingyen „tiltott könyveket” osztogatók akciójára

A Libri szerint a tiltott könyvek kifejezésnek nincs valóságtartalma, mivel kínálatuk nem változott. 

Aktivisták Libri bolt előtt ingyen vagy adományért osztogatnak általuk tiltottnak nevezett könyveket a homofóbtörvényre és a könyvfóliázásra válaszul. A Libri szerint azonban teljesen feleslegesen – számol be a HVG.

„Azok a könyvek, amelyeket az egyetemisták osztogatnak és megjelentek a sajtóban az erről készült fotókon, felnőtteknek szóló kötetek, és nincsenek becsomagolva a könyvesboltokban” – állítják, hozzátéve, hogy

„sem ezek, sem más kötetek nem tiltott könyvek, a kínálatunkban minden olyan cím megtalálható és továbbra is megvásárolható, ami eddig is.”

A Libri szerint üzleti sikerének záloga, hogy az írott kultúra széles körben elérhető legyen a közönségének, nem áll szándékukbók kivonni könyveket sem az üzletekből sem az online kínálatból. 

„A könyvpiac minden szereplőjére ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak, függetlenül attól, hogy azzal egyetért-e a vállalat vagy sem. A törvény hatályba lépését követően a Magyar Kiadók és Könyvterjesztők Egyesülése – amelynek a Libri Csoport is tagja – pontosítást kért a jogalkotótól, ugyanis egyes meghatározások nem egyértelműek” – egészítik ki.

www.168.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux