Ugrás a tartalomra
x

Honlap indult a homofóbtörvény miatt befóliázott könyveknek

Szeifert Natália író kezdeményezése saját szavai szerint kiállás a szólás- és olvasásszabadság mellett.

Szeifert Natália író ötlete alapján elindult a Fólia Nélkül (folianelkul.com) című oldal azoknak a könyveknek, amelyeket érint a kormány homofóbtörvénye – ennek értelmében a 18 éven aluliaknak szóló, LMBTQ karaktereket akár csak mellékszerepben is bemutató könyveket a könyvesboltok kötelesek befóliázva árulni.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány a fólia nélkül árult könyvekért már megbüntette a Librit 1 millió, a kormányközelbe került vállalat konkurensét, a Lírát viszont 12 millió forintra. Ugyanakkor a kormány nem is fogalmazta meg pontosan, hogyan, milyen alapon és pontosan mit kell befóliázni. Volt író, aki olyan esetről számolt be, hogy még azokat a könyveit is fóliázva árulják, amelyekben nincs is LMBTQ karakter.

A Fólia Nélkül oldal Szeifert Natália megfogalmazása szerint „válasz a könyvesbolti befóliázott könyvekre, egyben kiállás a szólás- és olvasásszabadság mellett.” Mint írja, az oldal olvasók és írók együttműködésével készül.

Az oldal lehetőséget biztosít azoknak az íróknak, akiknek befóliázták a könyvét, hogy szabadon beleolvashatóvá tegyék a művüket, illetve a tervek szerint hamarosan kereshető adatbázis is készül majd a befóliázott könyvekről.

www.hvg.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux