Ugrás a tartalomra
x

LMBT-propagandát kiáltott Rétvári, támogatói fenyegetnek, uszítanak, és a pedagógus-szakszervezetet is betiltanák

Egy iskolán kívüli, tanároknak szóló továbbképzésen háborodott fel Rétvári Bence KDNP-s államtitkár, kijelentve, hogy a gyereknevelés a szülők, nem az NGO-k dolga. Facebook-posztja alatt a vele egyetértő kommentelők fenyegetnek és uszítanak, betiltást, cenzúrát követelve.

Csúsztatásokkal teli Facebook-poszttal jelentkezett Rétvári Bence, az immár a közoktatásért is felelős Belügyminisztérium miniszterhelyettese, aki kiakadt azon, hogy a Dúró Dóra által ledarált Meseország Mindenkié című könyvet kiadó, a kormányhivatal által érthetetlen indokokkal elmarasztalt Labrisz jogvédő szervezet tanároknak nyújt továbbképzési lehetőséget.

A KDNP-s kormánytag Facebook-bejegyzéséről cikket írt a Vasárnap című kormányközeli keresztény lap, annak ellenére, hogy minimális utánajárással kiderül: Rétvári posztja tele van jó esetben félreértéssel és pontatlansággal, rosszabb esetben szándékos csúsztatással, de logikai következetlenséggel biztosan.

Rétvári ugyanis arról ír, hogy „a Labrisz Egyesület bejelentette, hogy a botrányos LMBT mesekönyv után ismét az iskolákat vennék célba (...) arra képeznének ki tanárokat, hogyan tanítsák az órákon az LMBT mesekönyvet. Ebből is látható, hogy a könyv létrehozatalának célja a gyerekek iskolai átnevelése volt, bár ezt hónapokig folyamatosan tagadták.”

Valójában a Labrisz Egyesület az Amnesty International Magyarország szakembereivel közösen egy iskolán kívüli, 16 órás képzési programot ajánl pedagógusoknak, a mesekönyvről szó sem esik. A képzés célja, hogy „minél több olyan iskola legyen Magyarországon, ahol a szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákok biztonságban érzik magukat, önmaguk lehetnek”.

A Labrisz célja, hogy a szexuális kisebbségekhez tartozó diákok bullying-, vagyis megalázás-, és kiközösítésmentes, biztonságos környezetben lehessenek, Rétvári értelmezésében azt jelenti, hogy „az LMBT szervezetek nem tiszteletben tartani, hanem kijátszani akarják a gyermekvédelmi törvényt, és 3 millió 610 ezer ember egyértelmű véleményét a népszavazáson”.

Rétvári a posztjában amúgy hamar elveszi saját felháborodásának élét azzal, hogy kijelenti: „a gyermekvédelmi törvény továbbra is véd minden iskolás gyereket, továbbra sem tarthatnak az iskolákban foglalkozásokat az LMBT szervezetek”. Ez ugyanis így is van, és az is tény, hogy a Labrisz képzése nem iskolai foglalkozás, hanem tanártovábbképzés.

A kormánytag posztját azzal zárja, hogy „a gyermek nevelése a családra, és nem az NGO-kra tartozik”, ám arról elfeledkezik, hogy a mindenféle társadalmi egyeztetés nélkül a parlamenten áterőltetett és homofóbbá hangolt „gyermekvédelmi törvény” az, amivel a kormány avatkozott bele a gyermekek nevelésébe a család helyett. Igaz, a kormány nem is NGO, hanem GO.

A poszt alatti hozzászólások az LMBTQ-közösség tagjait, illetve az érdekvédőket erőszakkal fenyegetik, a kiirtásukra buzdítanak, betiltást, cenzúrát követelnek. Sőt, van, aki szerint be kellene tiltani a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is, mert a logójukban szivárvány van: „A PDSZ-t be kell tiltani, mert támogatja a szivárványos eszméket. /lsd. Logójuk/"

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux