Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Michael Chabon - Fenegyerekek

336 oldal                                XXI század kiadó Budapest 1995
Eredeti cím: Wonder Boys     Fordította: Pék Zoltán

"Évekig ittam, aztán abbahagytam, és felfedeztem a szomorú igazságot a partikról. Egy józan ember a partin magányos, mint egy újságíró, kérlelhetetlen, mint egy halottkém, keserű, mint a mennyből letekintő angyal. Szimpla ostobaság úgy részt venni egy nagy összejövetelen férfiakkal és nőkkel, hogy valamiféle bájital vagy varázspor ne vakítson el, ne gyengítse a kritikai képességünket. Egyébként nem akarok nagy hűhót csapni a józanság körül. A modern fogyasztó rendelkezésére álló összes emberi tudatállapot közül ezt tartom a leginkább túlértékeltnek."

Grady Tripp professzor élete nem fenékig tejföl: egy közepes színvonalú főiskolán tanít kreatív írást közepes színvonalú diákoknak, a saját következő könyvén viszont hét éve és kétezer oldal óta dolgozik, de még nem látja a végét.

Ráadásul övön aluli és felüli csapások sorozzák: a különc, meleg irodalmi ügynöke a városba érkezik egy transzvesztitával; a felesége elhagyja; a szeretője terhes lesz; a legtehetségesebb tanítványa az öngyilkossággal kacérkodik; meghal egy kutya, egy kígyó és szinte minden remény.

A Kavalier és Clay bámulatos kalandjai című Pulitzer-díjas alkotás szerzőjének regénye olyan, akár egy hallucinogén utazás, gyorsan pergő, színes jelenetek kavalkádja, amelyek közt éppúgy akad komikus, mint drámai, és épp a megfelelő arányban. A könyvből mozifilm készült Michael Douglas, Frances McDormand és Robert Downey Jr. főszereplésével.

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei:

Molybolt  Kartonált változat 4241 Ft   pk: 1299 Ft - személyes átvétel
Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 3633 Ft   pk: 1230 Ft - személyes átvétel
Mai könyv könyvesbolt Kartonált változat 3643 Ft   pk: 1299-1399 Ft
Book24 könyvesbolt Kartonált változat 3792 Ft   pk: 1390 Ft - személyes átvétel

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux