Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Garrard Conley - Eltörölt ​fiú

A mai könyvajánlónk a homofóbia transzfóbia elleni világnaphoz kapcsolódik.

352 oldal                                  Európa Kiadó 2019
Eredeti cím: Boy Erased          Fordító: Nagy Gergely

"Könnyebb úgy hazudni, ha te magad is elhiszed."

Az ​autókereskedőből lett baptista lelkész fia, Garrard Conley tizenkilenc éves korában kénytelen volt egy, az egész életét megváltoztató döntést hozni a szülei előtt. Vagy beleegyezik, hogy részt vesz egy egyház által támogatott terápiás programban, amely „kigyógyítja” a homoszexualitásból, vagy pedig elveszíti mindenét, a családját, a barátait és az Istent, akihez eddig minden nap imádkozott.
A Love in Action intézményesített programja és a Biblia segítségével heteroszexuálisként, a bűnös késztetésektől megtisztulva és istenhitében erősebben kellett volna felemelkednie. Garrard azonban a borzalmas és brutális módszerek ellenére végül azt az erőt találta meg, amely a valódi énje felfedezéséhez, valamint a megbocsátáshoz és kitöréshez vezette.
Az eltemetett múlt és az árnyékban töltött évek súlyával szembesülve Garrard nyomon követi a család, a hit és a közösség összetett viszonyait. Az Eltörölt fiú gyönyörű, őszinte és megható emlékirat a szeretetről, a megértésről. A mindent legyőző szeretet testamentuma.
A könyvből az Oscar-díjas Nicole Kidman és Russell Crowe, valamint az Oscar-díjra jelölt Lucas Hedges főszereplésével Joel Edgerton készített filmet, amelyet itt megnézhettek.

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei

Újkönyvek könyvesbolt Kartonált változat 2911 Ft  pk: 1230 Ft
Könyvtündér könyvesbolt Kartonált változat 2919 Ft  pk: 1190 Ft
Mai könyv könyvesbolt Kartonált változat 2959 Ft  pk: 1299 Ft - 1399 Ft
Könyvmarket könyvesbolt Kartonált változat 2999 Ft  pk: 1190 Ft - személyes átvétel
Olcsó könyvek könyvesbolt Kartonált változat 2999 Ft pk:1150 FT

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux