Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: James Lecesne - Trevor

96 oldal                     Tilos az Á Könyvek Kiadó 2014
Eredeti cím: Trevor   Fordító: Moldova Júlia

" Egy reggel az asztalomnál ülve iszogattam a kávém és egy serdülőkori öngyilkosságokról szóló műsort hallgattam a rádióban. Az akkori statisztikák szerint ha egy fiatalt melegnek vagy leszbikusnak tartanak, akkor háromszor-négyszer nagyobb az esélye, hogy öngyilkosságot követ el, mint egy heteroszexuálisnak, és a serdülőkori öngyilkosságok 33 százaléka érint homoszexuális gyereket."

Trevor egy vidám, jó humorú, tizenhárom éves fiú, de otthon és az iskolában különcként kezelik. Trevor művész szeretne lenni, mégpedig olyan, aki megváltoztatja a világot. De miért vesz föl csillogó Lady Gaga-jelmezt halloweenkor? Trevor szerint azért, mert jól néz ki, és amúgy is Lady Gaga a példaképe. A többieknek erről teljesen más a véleménye. Egy ideig a szülei és a barátai is megpróbálnak úgy tenni, mintha Trevor egy átlagos srác lenne. Hisz ez volna a legjobb, nem? Könnyebb elfogadni azt, aki olyan, mint te vagy én. Ha valaki nagyon más, akkor mindenki félrenéz, és reménykedik, hogy nem jól látja. De Trevor különleges, tehetséges és más, és ilyen is akar maradni. De meddig úszhat szemben az árral?

A Trevor egy fordulatos, amerikai kisregény a kamaszkori útkeresésről, a másságról és az elfogadásról. Elfogadni magunkat és egymást nem a legegyszerűbb, de a legszebb feladat a világon.
 

Molyos értékelések

Beleolvasó

 

A könyv elérhetőségei:

Líra könyvesbolt Kartonált változat 1890 Ft   pk: 899 Ft
Olcsó könyvek könyvesbolt Kartonált változat 1493 Ft   pk: 1100 Ft
Jó könyvek könyvesbolt Kartonált változat 1493 Ft   pk. 1100 Ft - személyes átvétel
Álomgyár könyvesbolt Kartonált változat 1592 Ft   pk: 990 Ft

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux