Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Rodney Garland - A számkivetett szív

304 oldal                                             Tericum kiadó 2021

Eredeti cím: The Heart In Exile           Fordító: Bojti Zsolt

„Gyapjúzakós barátunk épp a katonával távozott a pubból, amely most már tényleg zsúfolttá kezdett válni. Gyorsan ment a hadművelet. Fél órába se telt. Fognak egy taxit, vagy felszállnak egy buszra, és fél órán belül már egymás karjaiban lehetnek.”

"Két dolgot kínál ez a könyv: egyfelől egy Sherlock Holmes- és Poirot-típusú, gondolkodós krimit, a nyomozás izgalmával, talányokkal, zsákutcákkal és fordulatokkal. Másfelől a könyv végigpásztázza az 1950-es évek Londonját, az angol társadalom különböző rétegeit is, és felhasználja az akkor még újdonságnak számító pszichoanalízis elemeit is. Ki ölte meg Juliant, és főleg: miért? Azért, mert meleg volt? Van egyáltalán köze a melegségnek ehhez a tragédiához? Az elbeszélő, aki pszichiáter, maga is meleg, és egyre kínosabban érinti, hogy belekeveredik a dologba, de nem tud kiugrani belőle, végig kell járnia az utat.A fordulatos regény további érdekessége, hogy írója magyar volt: Hegedűs Ádám, aki fiatal kora óta Angliában élt, kifogástalanul megtanult angolul. Álnéven, angolul írt; nyilván sok önéletrajzi elem és tapasztalat van beleszőve ebbe a regénybe. Nem volt boldog élete. Szolgáljon elégtételül a szerzőnek, Hegedűs-Garlandnak, hogy most az anyanyelvén is megjelenik a legsikeresebb regénye."

Nádasdy Ádám

Julian Leclerc öngyilkos lett. Menyasszonya felkeresi a férfi egykori barátját, Anthony Page pszichiátert, hogy kiderítsék a tragédia okát. Page, bár felhagyott a szerelemmel és testi vágyaival, visszatér a melegélet színterére. Végül nemcsak egykori szerelme, hanem a saját életének kétségeivel is szembesülnie kell a nyomozás során. A magyar származású Rodney Garland elgondolkodtató könyve egy detektívregény izgalmával tárja elénk a második világháború utáni homoszexuális közösség külső és belső megpróbáltatásait.

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei:

Líra könyvesboltok Kartonált változat 3374 Ft    pk: 899 Ft - 969 Ft
Book 24 könyvesbolt Kartonált változat 3335 Ft    pk: 890 Ft - 1190 Ft személyes átvétel
Régikönyvek könyvesbolt Kartonált változat 3375 Ft    pk: 1050 Ft  személyes átvétel
Könyvmarket könyvesbolt    Kartonált változat 2978 Ft   pk: 1090 Ft

 

     

   

   

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux