Ugrás a tartalomra
x

Kovács Zoltán a BBC riporterének: a homoszexuális és a heteroszexuális pároknak egyenlő jogaik vannak Magyarországon

Az államtitkár szerint a pedofiltörvény módosításai nem háborítottak fel senki mást, csak a külföldi sajtót.

Kovács Zoltán hétfőn adott interjút a BBC Two riporterének, Emily Maitlis-nak, akivel a pedofiltörvény homofób kiegészítéseiről, valamint a közelgő népszavazásról is beszélt. A riporter azzal nyitotta a beszélgetést, hogy megkérdezte, vajon miért hozott a kormány olyan törvényt, ami sosem volt a választási programjuk része, és azt is kérdezte, miért annak megszavazása után tartanak népszavazást. Kovács Zoltán a kérdés után kijavította a riportert, és azt mondta, a „családvédelem” mindig is kormánypárt programjának része volt.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet, hogy Maitlis a saját véleményét közölte tényként. Hozzátette „furcsa módon csupán a nemzetközi média és néhány LMBTQ-csoport az, amelyik fenyegetésként tekint” az új intézkedésekre. Kifelejtette, hogy a legtöbb jogvédő szervezet és a média kisebb hányada, ahol nem a kormánypropaganda olvasható vagy hallható, szintén háborgott a törvény ellen. A riporter felolvasta az Ipsos felmérését is, mi szerint a magyarok 66 százalék támogatja a meleg párok jogi elismerését, 56 százalék pedig azt, hogy joguk legyen gyermeket is örökbe fogadni. Majd feltette a sokakat érdeklő kérdést, amire azonban sajnos nem kapott egyértelmű választ: „Miért szállnak harcba a saját népükkel?”

A kommunikációért felelős államtitkár erre azt mondta, a „magyarok véleményét a magyar alkotmány is figyelembe veszi, és az igazság az, hogy az azonos nemű párokat ugyanazok a jogok illetik meg, mint a »hagyományos« családokat”. Pusztán az a megkötés, hogy házasság férfi és nő között jöhet létre.

A riporter itt felsorolta az Európai Bizottságban elhangzottakat Mark Ruttétől és Von der Leyentől is, akik gyalázatosnak és jogellenesnek titulálták a törvényt, amire Kovács Zoltán azt fejtegette, hogy „nem fogjuk hagyni, hogy az európai intézmények lopakodó módon megpróbálják elvenni alkotmányos rendszerünk jogi aspektusait, jogi elemeit”. A riporternő kiemelte, hogy az LMBTQ-közösséghez tartozó magyarok 72 százaléka tart attól, hogy nyilvánosan is kimutassa érzéseit. Megkérdezte, vajon tényleg azt kívánja-e a kormány, hogy a bevezetett törvény miatt sok magyar ne érezze biztonságban magát.

Kovács Zoltán erre azzal reagált, hogy a számok nem egyeznek meg a valósággal. Válaszában ugyanis azt mondta, hogy a „valós számokat a népszavazás fogja majd megmutatni. Úgy döntöttünk, hogy a népszavazás a legjobb eszköz a magyarok számára, hogy kifejezzék a véleményüket”. Annak eredményét ugyanis szerinte nem kérdőjelezheti meg senki.

A riporter hozzátette, ha meleg tizenévesek nem jutnak támogató oktatáshoz, attól nem lesznek heteroszexuálisok, viszont nagyobb valószínűséggel válnak inkább elszigeteltté és kiszolgáltatottá. Kovács Zoltán szerint azonban minden adott ahhoz, hogy valamennyi kiskorú és felnőtt számára biztosítsák az egyenlő hozzáférést a közszolgáltatásokhoz, a megfelelő oktatáshoz és az országban a jogállam által megkövetelt minden elemhez. „Ne tartson ettől, hiszen ez nem támadás valaki ellen, viszont nyilván elősegít a családok jogait. A szülőknek a gyerekeik neveléséhez és oktatásához való joga senki ellen sem irányul” – fogalmazott az államtitkár.

 

 

www.168.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux