Ugrás a tartalomra
x

Félnek és rettegnek a magyarországi nőimitátorok

Az épp éves versenyüket tartó nőimitátorok arra panaszkodnak a Reutersnek, hogy támadások érik őket, amit tovább fokoz a kormány gyermekvédelmi törvénye.
A kormány is hibás abban, hogy Magyarországon a nőimitátorok nem tudják felvállalni identitásukat és állandó megbélyegzés az osztályrészük; kifestett körmeiket a zsebükbe rejtik, valamint attól is rettegnek, hogy a rendőrség fog nekik támadni a közeli jövőben, mivel a magyar kormány ellenségnek tekinti őket – ilyen és ehhez hasonló állítások hangoznak el a Reuters tudósításában. 

 

„Egy Budapesten kívüli romos volt gyár hátsó szobájában hatalmas műszempillát és csillogó ruhát viselő versenyzők készülnek Magyarország éves drag queen versenyére, miközben azt remélik, hogy nem ez lesz az utolsó” – kezdi beszámolóját Kőműves Anita és Fenyő Krisztina, a Reuters két tudósítója. „Hatalmasat bulizzunk, amíg még lehet” – konferál a videóban Bonnie Andrews „királynő” fekete estélyiben és tiarában.

A beszámoló rögtön a korábban pedofiltörvényként emlegetett magyar jogszabállyal folytatja, melynek hatásától tartanak a verseny résztvevői. Egy Katheryne Taylor művésznevű fellépő elmondta, hogy aggódik amiatt, hogy a törvény felbátoríthatja azokat, akik intoleránsak az LMBTQ+ közösséggel szemben. „Attól félünk, hogy felszállunk a villamosra. Amikor ezt megtesszük, kezünket zsebünkbe tesszük, hogy elrejtsük a festett körmünket. Ezt azonban mindig is megtettük” – mondta.

A tudósítás Orbán Viktorról azt írja, hogy a „keményvonalas nacionalista miniszterelnök egyre radikálisabbá vált társadalompolitikájában az LMBTQ + emberek és a bevándorlók ellen”.
A tudósításban elhangzik, hogy „Orbán Viktor az EU vezetőinek múlt heti csúcstalálkozója alatt össztűz alá került a törvény miatt, ami Németország európai ügyekért felelős minisztere szerint egyértelműen sérti az Európai Unió értékeit, míg egy svéd miniszter »groteszknek« nevezte a jogszabályt.”

„Nem hiszem, hogy összetévesztenének a [pedofilokkal], és nem hiszem, hogy ilyesminek történnie kellene a 21. században” – mondta Myra Pixel előadására készülve. A verseny szervezője, Doka Tamás elmondta, hogy a helyszínt, ami egy elhagyatott gyár, eleve biztonsági okokból választották.

„Félnek. Félnek attól, hogy szélsőségesek elkezdik rájuk dobni a dolgokat, vagy verbálisan bántalmazzák őket. A helyszín lehetővé teszi számunkra, hogy beengedjük a vendégeket, bezárjuk az ajtót, majd bárkinek másnak csöngetnie kell. Itt vagyunk elszigetelve” – mondta. 

Az új törvény értelmében a drag show-k nem lesznek betiltva, de 22 óra után kell kezdődniük, és nem engednek kiskorúakat a közönségbe. A Reuters által megszólaltatott összes előadó elmondta, hogy aggasztja őket az új jogszabály, de eddig nem tapasztaltak negatív hatásokat. A tavalyi győztes Valerie Divine szerint a legtöbb magyar elfogadta az LMBTQ+ közösséget, és „nagyon szerencsésnek érzi magát ebből a szempontból”.

www.mandiner.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux