Ugrás a tartalomra
x

Könyvajánló: Fernando Morais - A Mágus - Paulo Coelo élete

616 oldal                                    Athenaeum Kiadó, 2088
Eredeti cím: Der Magier            Fordító: Nagy Viktória - Felkai Piroska

"Paulo olyan magabiztosan mozgott a legkülönbözőbb nők körében, a Mangue prostituáltjaitól kezdve a Paissandu elegáns kokottjaiig, hogy azt lehetett gondolni róla, nincsenek problémái a szexualitás terén. De ez csak a látszat volt. A színházi közeg, ahol köztudottan sok homoszexuális forgott, aki nyíltan vállalta is másságát, olyan titkos kételyt ébresztett benne, amit még a naplójának
sem mert bevallani: mi van, ha tényleg vannak „szexuális problémái”, ahogy az anyja gondolta,amikor először fektették be a szanatóriumba? Magyarán szólva: mi van, ha ő is homoszexuális? Bár már a huszadik életévét is majdnem betöltötte, Paulo számára ez még mindig sötét és titokzatos terület maradt. Ellentétben a többi brazil fiúval, akik a korszak szokásaihoz híven egymás közt „csereberéltek” − vagy, ahogy akkor mondták Rióban, „zokniztak” −, ő a koraérett és tapasztalt Madával élte át első szexuális élményét. Soha nem vágyott arra, hogy intim testi kapcsolatba kerüljön egy férfival, és nem is fantáziált soha ilyen élményekről. De amikor a próbák szüneteiben homoszexuális barátait látta beszélgetni egymással, néma és fölkavaró kérdésekkel ostorozta magát.
„Mi van, ha nekik van igazuk? Mi van, ha ők szexuálisan jobban választottak, mint én?”

Paulo Coelot sokan szeretik,és legalább annyian nem. Megosztó személyiség,a rendhagyó könyvajánló pedig részben a brazil hétnek köszönhető,részben pedig a ténynek,miszerint Paulo Coelho is kipróbálta a melegszexet,de természetesen csak az írói hitelesség kedvéért... A brazil író végül úgy találta, hogy ez nem az ő világa – árulta el életrajzírója, Fernando Morais újságíró. Erről is olvashattok a könyvben.

A világ legolvasottabb írójának rendkívüli története. A neves életrajzíró 2007 elején megkapta egy szinte szekrény méretű fekete láda kulcsát. A láda Coelho csaknem 6 évtizedet felölelő levelezéseit, naplókat, videószalagokat, fotókat és jegyzeteket tartalmazott.
Coelho teljesen megbízott az életrajzíróban. Az életrajzíró pedig úgy meséli el a világhírű író élettörténetét, ahogyan azt a források elmondják – szépítés nélkül. A Mágus Brazílián kívül több mint harminc országban jelenik meg egy időben.

Molyos értékelések

A könyv elérhetőségei

Líra Könyvesboltok Kartonált változat 1990 Ft  pk: 899 Ft - 969 Ft
Book24 Könyvesboltok Kartonált változat 3412 Ft pk: 890 Ft
Álomgyár Könyvesbolt Kartonált változat 3817 Ft pk: 990 Ft 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux