Ugrás a tartalomra
x

OTTHONI SZABADULÓSZOBÁK

Sokan szeretik a mostanában egyre több helyen megtalálható szabadulószobákat.Amíg a pandémiás időszak tart,kicsit nehezebb kimozdulni,de egy ügyes megoldással akár otthonról kényelmes fotelból,akár egyedül,akár párban,akár társasággal,akár mindannyian más-más helyszínről is élvezhetjük a szabadulószobák izgalmát.Csapatépítésre,vagy ajándékutalvány formájában meglepetésnek is jó.

Mit is jelent pontosan az otthoni szabadulós játék?

Az otthoni szabadulós játék célja, hogy otthonról éld át a fizikai szabadulós játékok okozta izgalmakat.

Hogyan is lehetséges ez?

Joggal kérdezheted és kezdetben mi is feltettük ezt a kérdést elég sokszor, mielőtt elkészítettük első játékunkat. Semmiképpen sem szerettük volna, ha csak egyszerű otthon kinyomtatható, dokumentumként letölthető vagy silány minőségű számítógépes játékot készítünk, ezért több, mint 5 éves szabadulószoba tervezői tapasztalatunkat segítségül hívva megalkottunk egy hibrid játékot, ami valóban otthonodba hozza a szabadulós élményt. 

A történetmesélés és a játék nem merül ki néhány egyszerű dokumentumban! Az internet adta lehetőségeket és digitalizációt kihasználva egy saját világot hoztunk létre valós, a témára készült kisfilmekkel, weboldalakkal és sok más eszközzel, ahol nem tudhatod mi a játék és valóság, ezért teljesen részese lehetsz a kalandnak, akárcsak a legvalósághűbben berendezett tematikus szabadulószobákban.

Szükséged lesz egy laptopra és okostelefonra, majd indulhat is a játék. Videóhívásban megosztva többen is játszhatjátok egymással, így a csapatmunka sem marad el.  A feladatok megoldásánál figyelembe vettük, hogy bizonyos részek párhuzamosan is megoldhatóak legyenek nagyobb csapatok számára, akárcsak egy fizikai szabadulószobában. 

Mi történik, ha elakadtok? Mivel tisztában vagyunk vele, hogy egy igazán jó játékhoz szükséges egy figyelmes és empatikus játékmester, ezért a segítségeket is úgy alkottuk meg, hogy több szinten vezessen rá a megoldásra. Mi más lehet bosszantóbb és illúziórombolóbb, mint mikor megkapjátok a kész megoldást mielőtt még időtök sem lenne gondolkodni és átbeszélni.

Egyelőre háromféle játék közül lehet választani:

1, BOSSZÚÁLLÓK

A Bosszúállók szétszéledtek. Egy titokzatos személy a keleti szentélyek látogatásakor vészjósló üzenet birtokába kerül, mely Thanos eljövetelét jövendöli. A Bosszúállók közül, azonban egyedül Vasemberről hallani az utóbbi időben. Keressétek fel Vasembert, majd közös erővel kutassátok fel a Bosszúállókat. Hol lehet Thor, Fekete Özvegy, Sólyomszem és Amerika Kapitány? Thanos a Föld felé tart és nincs sok időtök egyesíteni a szuperhősök csapatát!

 

2, Kibertámadás

Az első kalandunk, egy fiktív történet, mely során hatalmas kibertámadás éri a világ vezető vállalatait. Ez a támadás továbbgyűrűzik, mely azt eredményezi, hogy bárki célpont lehet, aki számítógéppel, vagy okos eszközzel rendelkezik. 
Egy nyomozó bőrébe bújhattok, aki segíthet megállítani a támadókat.

3, Elrabolva

Egy budapesti lány nyomtalanul eltűnt! A rendőrség tanácstalan. Egyik barátja eltökélte, hogy mindent megtesz a lány felkutatásáért, azonban egyedül nem képes rá! Szüksége van a rátermettségetekre, leleményességetekre és kitartásotokra! 
Keressétek a nyomokat, oldjátok meg a rejtvényeket, mielőtt túl késő lenne!  A lány hozzátartozói kétségbeesettek és nem rendelkeznek hasznos információval! Képesek vagytok összekötni a szálakat, felfedni a rejtélyes nyomokat és kapcsolódási pontokat mi történhetett Wendy-vel?

A játékokról több információt itt találhattok.

www.otthoniszabaduloszoba.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux