Ugrás a tartalomra
x

Ébredj Pumpkin Spice Lattéval!

Borongós idő, esős napok, sötét nappalok - ez jellemzi az év ezen időszakát, amikoris valahogy jobban esik egy finom kávé, mint máskor. Ilyenkor talán még azok is legurítanak egy csészével, akik amúgy nem sűrűn isznak kávét. Az ősz egyik legnépszerűbb, egyben leghangulatosabb eledele a sütőtök. Színesíti a tányérokat, sokféleképpen elkészíthető, és még egészséges is.A kettő ötvözéséből pedig könnyen elkészítheted az ősz sztárját.

A Pumpkin Spice Latte - vagy kevésbé hangzatos nevén, sütőtök latte - 2003 őszén ejtette rabul az ízlelőbimbókat, és hódító útja azóta is tart. Most nem csak az egyik legkedvesebb őszi kávé receptjét áruljuk el! A Pumpkin Spice fűszerkeverék nem csupán a kávé elengedhetetlen hozzávalója, de az ősz és karácsony kedvenc süteményeit is felruházza ünnepi ízzel, illattal!

Így készítsd el a fűszerkeveréket:

A Pumpkin Spice fűszerkeverékhez mindössze 4 hozzávaló és 2 perc szabadidő szükséges. Keverd össze egyenlő arányban az őrölt gyömbért, őrölt fahéjat, őrölt szegfűborsot és az őrölt szerecsendiót! És… ennyi! Kész is van a fűszerkeverék, ami nélkül nem állhatsz neki egyetlen őszi süteménynek sem, de legfőképp: a házi készítésű Pumpkin Spice Latténak!

Így készítsd el a Pumpkin Spice Lattét:

Amire szükséged lesz egy adag kávéhoz:

1,5 dl tej
1 kávéskanál főtt sütőtök
1 kávéskanál méz
1 kávéskanál Pumpkin Spice fűszerkeverék
1 adag (körülbelül 30 ml) erős eszpresszó kávé

A házi készítésű sütőtök latte varázsa abban rejlik, hogy minden összetevője természetes, szirupok nélkül készül el a finom őszi ital. Először forrald fel a tejet, és ezzel egy időben le is főzheted a kávét! Ezután add a fűszerkeveréket, a mézet és a sütőtököt a tejhez, és turmixold össze a hozzávalókat! Érdemes legalább egy percig turmixolni az elegyet, így kapsz lágy és habos italt. Utolsó lépésként, öntsd a kávét a habos italhoz! A tetejét díszítheted egy kis fűszerkeverékkel!

www.ineedcoffee.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux