Ugrás a tartalomra
x
""

Könyvajánló: Sebastian Barry - Végtelen napok

320 oldal, Magvető Kiadó, 2020

Eredeti cím: Days Without End   Fordította: Morcsányi Júlia

 

"Alighanem a szerelem néha nevet kicsit a történelmen."

"Azt hiszem, van az úgy, hogy akármennyire is elege van valamiből az embernek, a Sorsnak csak az a válasza erre, hogy még egyszer jól beleveri az orrát."

 

Costa-díjas regényében az ír McNulty család történetét meséli el Sebastian Barry. Hőse, az alig tizenhét éves Thomas McNulty a nagy éhínség elől menekül Amerikába, ahol nemcsak munkát, de új családot is talál. A kontinensre érkezve hamar megismerkedik a kamasz John Cole-lal, barátságuk pedig szerelemmé fejlődik. Előbb nőnek öltözve szórakoztatják a gyengédségre vágyó bányászokat egy határmenti városkában, majd az 1850-es években együtt lépnek be a seregbe. Harcolnak az indiánok ellen az amerikai polgárháborúban, és amikor a véletlen az útjukba sodor egy sziú kislányt, Winonát, úgy döntenek, örökbe fogadják. A különc család együtt járja be a háború sújtotta Amerikát.

 

Sebastian Barry egy egész nagyregényre elegendő témát sűrített bele alig 300 oldalba, hiszen a bevándorlás, a beilleszkedés, a meleg szerelem, a család, az otthonkeresés, a boldog pillanatok törékenysége önmagukban fajsúlyos topikok. A Végtelen napokat ugyanakkor részben személyes okok, fia comin outja ihlette, térben és időben mégis messzire vezet, a 19. század közepi Amerikában, amikor nemcsak egy ország formálódott rengeteg vérontás árán, de egy fiú személyisége is.

 

Molyos értékelések 

Belelolvasó 

 

A könyv elérhetősége:

Libri könyvesboltok

Kartonált változat 3514 Ft, ebook 2599 Ft    pk 1164 Ft- 1250 Ft

Líra könyveshálózat

Kartonált változat 2959 Ft, ebook 2599 Ft    pk 599 ft - 999 Ft

Bookline könyvesboltok

Kartonált változat 3145 Ft, ebook 2599 Ft    pk 1075 Ft - 1250 Ft-ig

Újkönyvek könyvesbolt

Kartonált változat 2586 Ft pk: 1100 Ft , személyes átvétel ingyenes

Mai könyvek könyvesbolt

Kartonált változat 2730 Ft pk: 899 Ft - 999 Ft , személyes átvétel ingyenes

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux