Ugrás a tartalomra
x
""

Könyvajánló: Leonor de Recondo - Váltóláz

168 oldal, Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2019

Eredeti cím: Point cardinal, Fordító: Burján Mónika

 

"Mennyi idő kell ahhoz, hogy az ember önmaga legyen? És én ezt azoktól akarom megkérdezni, akiknek nem kell nemet váltaniuk. Hány év, hány évtized kell hozzá, hogy összhangban legyünk magunkkal? Összhangban a testünkkel, az álmainkkal, összhangban a gondolatainkkal, azzal, ami mélyen vagyunk, azzal a nyersanyaggal, amelyből még marad valami kevés, mielőtt végleg megmunkálná, lecsiszolná, megfoltozná a társadalom, a többi ember és a tekintetük, az illúzióink és a sérüléseink.”

"Muszáj annak lennünk, aminek a többiek látnak minket?"

 

Egy áruház parkolójában egy nő ül az autójában, a sminkjét mossa le. Leveszi a parókáját, kibújik selyemruhájából, a bokájára görgeti a harisnyáját. Minden egyes mozdulattal mintha kitépne magából valamit. Laurent sportöltözékében hazaindulni készül. Solange-zsal, a feleségével a gimnázium óta ismerik egymást, azóta tart közöttük a meghitt összhang. Az élete, az életük akkor fordul ki a sarkaiból, amikor egy háromnapos egyedüllétet kihasználva Laurent először öltözik női ruhába az otthonukban. Másnap Solange egy hajtűt talál a földön egy szőke hajszállal...

 

Léonor de Récondo egy férfitestbe zárt nő látványos és gyötrelmes átalakulásán vezet végig bennünket mesteri kézzel. Mivé lesz egy párkapcsolat, egy család, amikor a védelmező hamis látszat átadja a helyét a meztelen igazságnak? Áttetszően tiszta stílusban megírt, érzékeny és felkavaró regény a nemi identitás nagy misztériumáról, a belső igazság kereséséről, az önmagunkká válás bátorságáról.

 

 

A könyv elérhetőségei:

Molybolt

kartonált változat    2549 Ft              (pk 600 Ft-1100 Ft)

Könyvtündér könyvesboltok

kartonált változat    2189 Ft           (pk: 990 Ft,személyes átvétel)

MaiKönyv könyvesboltok

kartonált változat 2212 Ft   (pk:899 Ft- 999 Ft,személyes átvétel)

Book könyvesboltok

kartonált változat 2639 Ft                     (pk: 890 Ft- 1189 Ft)

Libri könyvesboltok

kartonált változat 2849 Ft            (pk: 1164 Ft személyes átvétel)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux