Ugrás a tartalomra
x
""

A countryzenész a homofóboktól is megvédi a Közösséget

„Ha mégis meggondolnád magad, gyere el a koncertemre, és megölellek. Szükséged van rá”

A countryzenész Jake Owen a Pride tiszteletére megjelentetett egy feldolgozást Cher 1998-as 'Believe' című dalára – mivel ez a valaha megkomponált „legmelegebb” nóta szerinte és sokak szerint. A biztosítékot az verte ki pár homofób „rajongójánál”, hogy a nótát az LMBTQ-közösségnek ajánlotta az Instagramon. Ő viszont válaszában sem hátrált meg.

Ezt írta:

"Hiszem, hogy #aszerelemazszerelem

A legközelebbi barátaim és kollégáim közül néhányan az #lmbt közösség tagjai, és engem mérhetetlenül boldoggá tesz a folyamat, amit elértek. Inspirálnak azok az emberek, akik úgy szeretik a másikat, hogy nem számít, kiféle, miféle. Én HISZEM, hogy a világnak több szeretetre van szüksége. Az se számít, ez honnan érkezik.

Így hát rákerestem minden idők „legmelegebb” dalaira, és a srácok és én is eldöntöttük, hogy adunk egy countrys csavarintást Cher 'Believe'-jének. Remélem, csípni fogjátok. Tervezem, hogy megjelentetem az összes backstage-es random dalt is, ez nagyon-nahyon hamar meg is fog történni. Legyetek résen, barátaim, és ami a legfontosabb: szeressetek mindenkit.?"

Cher dala volt annak idején az énekesnő nagy visszatérése. Ezt a dance-es hangszerelésű megaszámot jól fogadta a meleg közösség 1998-ban – abban az évben, amikor épp kilábaltunk a HIV-világjárvány legszörnyűbb pusztításából.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I believe #loveislove Some of my closest friends and coworkers, are part of the #lgbt community and I couldn’t be more happy for the progress they have made. I’m inspired by people loving people no matter who you are. I BELIEVE the world needs more love. No matter where it comes from. So with that said, I googled “gayest” songs of all time and the boys and I decided to put our country spin on Cher’s “Believe.” Hope you dig. I plan on releasing all of these backstage random songs we’ve created very very soon. Stay tuned friends, and most importantly, love everyone. ? @matthewpaskert on the ? @lukasbracewell adding his incredible talent and love the ? #cher #lgbt #countrymusic #jakeowen #bluegrass #loveislove

Jake Owen (@jakeowenofficial) által megosztott bejegyzés,

Az egyik rajongó így kommentelt: „Hirtelen a hányinger kerülget, hogy csütörtök estére jegyem van a show-dra.

Owen válaszolt neki:

„Sajnálom, hogy a hányinger kerülget attól, hogy jegyed van a show-mra, csütörtökre. Talán jót tenne neked, ha eljönnél, örülnél, nevetnél, együtt énekelnél egy csapat vadidegennel azon, amin mi mind átmegyünk, amit úgy hívunk: 'élet'. Egyértelmű, hogy nem törlöm a hozzászólásodat és senki hozzászólását sem erről a fórumról. Tényleg csak te és pár olyan tudatlan ember van itt, akik hülyét csinálnak magukból. Ha mégis eljönnél a koncertemre, gyere fel a színpadra, megölellek. Szükséged van rá. Ha úgy döntesz, nem jössz, jobb, ha tőlem tudod…: mi, többiek nagyon jól fogunk szórakozni. Szeretjük megosztani a fellépéseinket azokkal, akik kedvesek és szeretetreméltóak.”

Nem Owen az egyetlen countryzenész, aki megjelenéseivel támogatja az LMBTQ-embereket. 2017-ben Cody Alan, a Country Music Television és az iHeartRadio műsorvezetője egy instás posztjában vállalta fel magát. Idén márciusban pedig a zenész Cameron Hawthorn lépett elő egy szívhez szóló dalban.

Jóllehet, sokan úgy gondolják, a countryzene egy konzervatív zsáner, mely a az USA déli államaiban született, igazából pont, hogy nem délen a legnépszerűbb, hanem Hawaiin, Idahoban, Ohioban, Pennsylvania államban, Utah államban és Wisconsinban. Ugyanígy, amikor egy countryzenész előbújik, vagy támogatja az LMBTQ-embereket, az természetesen sokkal többeket érint a déli államoknál.

(LGBTQ Nation)

Borítókép és fotók: Whiskey Riff

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux