Ugrás a tartalomra
x
""

Könyvajánló: Inkább boldog

„Miért olyan nehéz boldognak lenni?” Teszi fel a kérdést Adam Silvera, kinek meleg témájú, ifjúsági kötete tavaly jelent meg csodaszép, szivárványos borítóval a Menő Könyvek gondozásában. More Happy Than Not a mű eredeti címe, mi pedig egyenesen a kötet szerzői oldalát forrásként használva ajánljuk e gyöngyszemet.

De miről is szól az Inkább boldog? A Tizenhat éves Aaron Soto szenved attól, hogy megtalálja a boldogságát, miután egy családi tragédia beárnyékolja mindennapjait. Az oldalakon lassan visszaemlékezik a nyárra és a boldogságra, amit barátnőjével, Genevieve-vel együtt éltek meg, és új legjobb barátja, Thomas is meghatározó emlékeiben, akinek közelségében Aaron valóban megnyílik a múltjával kapcsolatban, így a jövőjével kénytelen szembeszállni. Ahogy Thomas és Aaron egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Aaron olyan dolgokat fedez fel saját magával kapcsolatban, ami azzal fenyeget, hogy összezúzza újonnan megtalált kellemes, megelégedett gondolatait. Részt vesz egy forradalmi emlékátalakító kísérletben, s ez talán ki tudja őt gyógyítani. De mi van akkor, ha mindezzel azt is elfelejti, ki ő valójában?

Az elsőkötetes Adam Silvera 2015-ben megjelent könyve egyből a The New York Times bestseller listájának élén landolt, hisz csavaros, bátor, mélyenszántó története sokakat megérint. A fenti lapot leszámítva az Inkább boldog című művet méltatta többek között az The Los Angeles Times, a Booklist, vagy a TeenVogue.com. Természetesen mi sem írnánk Silvera első regényéről, ha nem lehetne kapni idehaza.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux