Ugrás a tartalomra
x
""

A Netflix “melegebb és bollywoodabb”, mint valaha

Ugyanis csak nemrég érhető el a világ egyik legnagyobb streamer platformján Sridhar Rangayan rendező Evening Shadows ("Esti árnyékok") című előbújós filmje, amely egyike India legelső meleg témájú alkotásainak.

Nagyon fontos alkotás nemcsak témája Bollywood filmtörténetében betöltött szerepe szempontjából, hanem mert ősbemutatója egybeesett a homoszexualitás indiai legalizálásával is.

A tavalyi év nagy fesztivál kedvencében - amely díjak tucatjait zsebelte be - egy fiatalember történetét követhetjük nyomon, aki hazatér hagyománytisztelő családjához egy konzervatív közösségbe, hogy előbújjon szeretteinek. A tulajdonképp szerzői film rendezője közleményt adott ki, eszerint:

“Az Evening Shadows megérinti a szíveket, és nagyon fontos hidat alkot az LMBTQ+ közösségek és családjaik között szerte a világban… Boldogok vagyunk, hogy ezentúl nemcsak fesztiválokon, de mainstream platformokon is bemutathatjuk a filmet.”

Az IMDb szerint többek között olyan díjakat tudhat magáénak, mint a Legjobb film, a Legjobb dráma, a legjobb LMBTQ-film, és a Legjobb külföldi film.

(Queerty)

Borítófotó: Pinterest

Nézd meg a film előzetesét (angol felirattal)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux