Ugrás a tartalomra
x
""

Újabb bombasiker a Netflixen: a nézők máris odáig vannak a „Szexnevelés” című soriért

A Twitter felrobbant a „Szexnevelés” // Sex Education január 11-i premierjét követően. Állítólag soha nem jelenítettek még meg ennyi LMBTQ+ karaktert egy ugyanazon sorozatban.

Asa Butterfield egy brit kamaszt (Otis) alakít, akinek sajnos elváltak a szülei – mindketten szexterapeuták –, és az anyjával. a Gilian Anderson (X-akták; Hajsza) által megformált Jean-nel él. Mit tesz egy gyerek? Azt a mintát követi, amit a szüleitől lesett el. Így hát Otis egy olyan „klinikát” rendez be az iskolában, ahol a diákok segítséget kérhetnek szexuális kérdésekben. Sokan már az egész, 8 részes évadot megnézték – online elérhető – és a Sex Education mondhatni, lázban tartja a világot. Az alkotó, író-rendező Laurie Nunn, aki eddig csupán rövidfilmekkel foglalkozott.

Sex Education, Otis (Asa Butterfield) és Maeve (Emma Mackey). Fotó: Squarespace

Otis barátját, Maeve-et Emma Mackey, Eric-et, a magát nyíltan felvállaló meleg legjobb haverját pedig Ncuti Gatwa formálja meg. Gatwa különösen sok pozitív visszajelzést kapott a Twitteren. Eric-nek szembe kell néznie a homofóbiával, és tisztáznia kell saját szexualitását. Néha drag queen-nek öltözik, ily módon is kifejezve önmagát.

„Csak nyolc perc telt el a Netflix „Szexnevelés”-éből, és máris sejtjük, hogy a főszereplő aszexuális, anyja pedig szabadelvű a szex terén, egyedülálló és középkorú.”

Agyondicsérik a sorit. (Fotó: Twitter/@hannahhc )

Sok kritikus is dicsérte a sorozatot annak LMBTQ+ ábrázolásmódja és hogy átfogó képet ad, profin kezeli a szex témáját. A The New York Times-ban megjelentek szerint a show „oly módon fedezi fel a szexet, amint egy tanulási folyamatot, tapasztalatot arról, ki is vagyok én, mit akarok, és hogyan kerülök kapcsolatba a többi emberrel”.

A nézők kiemelték továbbá, mennyire örültek, a két külön rasszhoz (interracial) tartozó leszbikuspárnak, és Anderson szexuálisan felszabadult karakterének. Egy jó sorozat nem érvényesülhet kellően atmoszférateremtő zene nélkül. A biszexuális művész, Ezra Furman és bandája, a The Visions nagyon fiatalos, és perzselően energikus zenei anyagot hozott össze.

„Nagyon élveztem ezt a munkát, és nagyon hálás vagyok mindenkinek, akivel ezen a sorozaton dolgozhattam, és segíthettem összehozni.”

- lelkendezett Furman, aki az egyik részben, zenésztársaival fel is tűnik. „Sulibulis bandát játszottunk, és nagyon jól nézünk ki…”

(PinkNews)

Borítókép: IMDb

NÉZD MEG A SEX EDUCATION ELŐZETESÉT

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux