Ugrás a tartalomra
x
""

Timothée Chamalet ezer dollárt adományozott egy LMBTQ+ központnak a Golden Globe-on

Valljuk be, mi, queerek mindannyian odavagyunk a New York-i színészért, és ezt ő maga is tudja, ezért szülővárosa LMBTQ Közösségi Központja részére 1000 dollárt adományozott – még a Golden Globe vörösszőnyeges bevonulásakor.

Timothée Chamalet vasárnap (január 6.) a Golden Globe díjátadó gálán. (Fotó: Getty)

A Szólíts a neveden sztárjával egy interjú közben közölték a Golden Globe gála előtt, hogy a Moët pezsgőgyártó céget képviselve 1000 dollárt fog felajánlani jótékony célokra, és szabadon választhat, kik kapják meg az összeget. „Komolyan beszél?” – kérdezte. A színész anélkül, hogy ezt megbeszélte volna a Moët-vel, hezitálás nélkül válaszolta a kamerának: „Az LMBT központnak, New Yorkban”.

Az Entertainment Tonight vörösszőnyeges riporternője „jó neked”-del reagált, mire Chamalet – akit a Csodálatos fiú mellékszerepéért jelöltek, így felelt: „Ez édes, köszi.” (A poszt védett, tehát a riporternő engedélye kell a 10 másodperces videó megtekintéséhez.)

A tweet a színész spontán döntésével persze szárnyra kapott az interneten. Több, mint 20 ezren retweetelték és lájkolták.

Timothée Chamalet és Armie Hammer. (Fotó: Time Magazine)

Tavaly Chamalet megfogadta, a Woody Allen új komédiájáért (A Rainy Day in New York) járó összes gázsiját olyan szervezeteknek fogja felajánlani, mint a New York-i LMBT Közösségi Központ. A sztár, akinek Armie Hammerrel közös munkája a Legjobb színésznek kijáró Oscar-jelölést hozott, azt is megígérte, gázsija egy részét felajánlja a szexuális zaklatás és bántalmazás ellen harcoló szervezeteknek, a Time’s Up-nak, illetve a RAINN-nek.

Elmondta, azért is hozott ilyen döntést, mert nem akar profitálni az Annie Hall rendezőjével való munkából, akit lánya, Dylan Farrow azzal vádolt, hétéves korában szexuálisan bántalmazta őt.

Timothée ezt írta az Instagramon:

„Ebben az évben sok mindent másképp kezdtem látni, és sok mindennel kapcsolatban másként is érzek; ezt egy hátborzongató és néha megvilágosító tanulási folyamat részeként szűrtem le… Innentől kezdve egy olyan fiatal színész perspektívájából kell kiválasztanom a szerepeimet, aki az általa imádott, érettebb kollégái nyomdokain próbál lépdelni… De azt is megtanultam, egy jó szerep nem lehet az egyetlen kritérium ahhoz, hogy el is fogadjam azt.”

A Saoirse Ronan partnereként a Lady Birdben is feltűnt fiatal bálvány új célja az, hogy „értékes munkát végezzen, és vállt vállhoz vetve olyan bátor művészek mellett emlegessék nevét, akik tiszteletteljesen, büszkén és magukat felvállalva küzdenek az elesettekért.

(PinkNews)

A borítókép forrása: bustle p o n t  c o m

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux