Ugrás a tartalomra
x
""

„Gay In Trumpland” – Ron Amato új kiállítása

Sokszor írtunk mi is arról, a mostani amerikai elnök, Donald Trump mennyire rasszista, és mennyire nem bírja a kisebbségeket. Ron Amato „Gay In Trumpland” (Melegnek lenni Trumpiában) címmel új fotókiállítást nyit a legendás Leslie-Lohman Művészeti Galériában. Igaz, csak három napig, január 18-20. között lesz megtekinthető New Yorkban. Több információ a Galéria weboldalán található.

A művész kiáltványát idézzük.

„Kezdeném a sort egy futócimbimmel, aki megingathatatlanul melegellenes, az elnökjelölteken át azok melegellenes választási programjaikon át az Egyesült Államok jelenlegi elnöke és kormányzatáig, akik elegyezték magukat az LMBTQ+ közösség elleni háborúval. Ez a közösség egyenesen haladt afelé, hogy mind több, és több eredményt érjen el a munkaszektorban, a lakhatásban, az oktatási jogok terén éppúgy, ahogy elismerték az azonosnemű kapcsolatokat – ez a kormányzat folyamatosan leépíti ezeket az eredményeket. Az LMBTQ+ emberek jogait védeni szándékozó programok és projektek, valamint az irányelvek leépítése szisztematikusan és mindenre kiterjedően zajlik. A fejesek és a jelenlegi elnök támogatói közül sokan jobbnak látják simán itt hagyni ezt az egészet, elrejtőzni, vagy letagadni, hogy hozzánk egyáltalán közül volt. Ennek az egésznek a magja pontosan az ő elutasításukból fakad, már, ami ránk, mint szexuális létezőkre vonatkozik, pedig szerelmeket építünk partnerekkel a saját akaratunkból. Ez a fotósorozat annak kifejezése, hogy a mi közösségünk hátrébb lett szorítva, a törvény általi legalapvetőbb védelmet is megtagadják tőlünk, és annak reménye, hogy talán a mindenkinek kijáró emberi jogainkat nem veszik el tőlünk.”

- Ron Amato

A kiáltványt teljes egészében elolvashatod itt, valamint egy listát is találsz arról, hogy eddig mivel is csorbította a rosszindulatú Trump-adminisztráció az LMBTQ+ közösség jogait.

Ron Amato a New York-i Divattervező Intézet Fotográfia Tanszékén oktat. Munkái leghangsúlyosabb részében a szexuális hovatartozást fejezi ki. Legelső kiállításai 2000 körül voltak, ekkor szerzett nevet magának. első monográfiája „A Doboz” (The Box) címmel 2017-ben jelent meg. Világszerte elismerik, és megnyerte az Amerikai Fotóművészeknek kijáró díjat is. További információt a weboldalán és még több fotókat Instagram oldalán találtok.

(The Advocate Magazine)

Borítófotó forrása: Ron Amato p o n t  c o m

GALÉRIA (az Advocate online szerkesztői által válogatva)



























Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux